• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā dubultojusies

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:45, 26.08.2024


Rinda uz ilgstošo sociālo aprūpi Rīgā pusgada laikā pieaugusi divas ar pusi reizes, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā kopumā, norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs (GKR).


Foto: LETA

Kā informē Rīgas pašvaldība, tie ir papildus 800 cilvēki rindā uz šo pakalpojumu. "Šīs rindas ir jāizskauž. Tāpat ir svarīgi, lai cilvēki varētu zināt savu vietu šajās rindās un saprast pakalpojuma sniegšanas termiņu, jo šie faktori atsaucas uz šo personu izdevumiem un dzīvi kopumā," pauž Radzevičs.

Šis jautājums aktualizēts pirmdien notikušajā pirmajā Rīgas pašvaldības Sociālo pakalpojumu sniedzēju konsultatīvās padomes sēde, kas pulcēja 35 nevalstiskā sektora sociālo pakalpojumu sniedzējus un Rīgas domes deputātu frakciju pārstāvjus.

Radzevičs uzsver, ka šis jautājums skar ne vien budžeta piesaistes nepieciešamību, bet arī pareizu esošā budžeta sadalījumu. Viņaprāt, minēto apsvērumu dēļ nākamā gada sociālo pakalpojumu budžets ir izskatāms vispirms tieši šajā konsultatīvajā padomē, jo tieši sociālo pakalpojumu sniedzēji ir bijuši pakalpojumu radītāji un turpina tos nodrošināt arī šobrīd, piedāvājot tos pašvaldībai.

Rīgā šobrīd darbojas 71 sociālo pakalpojumu sniedzējs, norāda Solovjeva.

Sēdē tika apspriestas aktualitātes sociālajā jomā, izaicinājumi pakalpojumu sniegšanā un darbinieku piesaistē, un galvenās darbības tendences.

Sociālo pakalpojumu konsultatīvā padome veidota ar mērķi īstenot savstarpēju sadarbību, lai informētu padomes locekļus un pašvaldību par izaicinājumiem, attīstību kavējošajiem faktoriem, iespējamajiem risinājumiem sociālās nozares jomā un pakalpojumu sniegšanā, uzlabojot sociālo pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem.

Sēdes noslēgumā pārstāvji lēma par apskatāmo jautājumu loku nākamajā padomes sēdē, kā arī apsprieda sociālo pakalpojumu sniedzēju gaidas no Rīgas domes 2025.gadā. Nākamā sēde norisināsies 3.oktobrī, kuras laikā turpinās risināt jautājumus par rindām un sociālajiem pakalpojumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī