• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NEPLP liedz piekļuvi vairākiem Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 20:55, 23.08.2024


Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir liegusi pieeju vairākiem Krievijas propagandu izplatošiem portāliem, liecina padomes lēmums.


Foto: Youtube

NEPLP 5.augustā saņēmusi kādas kompetentas valsts pārvaldes iestādes vēstuli, kurā norādīts, ka tīmekļvietnēs "ugoria.tv", "riadagestan.ru", "golosstepi.ru", "фонд-братское-сердце.рф" izplatītais saturs ir pretrunā Latvijas informatīvās telpas un nacionālās drošības interesēm.

Padome veica tīmekļvietņu pārbaudi, konstatējot, ka minētajās tīmekļvietnēs tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par karu Ukrainā un Krievijas darbībām ieņemtajās Ukrainas teritorijās, atbalstot Krievijas veiktās darbības. Tāpat tīmekļa vietnē izplatīta arī naidu kurinoša informācija un informācija, ar mērķi veicināt Krievijas īstenoto kara noziegumu attaisnošanu Latvijas sabiedrībā.

NEPLP norāda, ka šāda informācija Latvijas informatīvajā telpā var radīt maldīgu priekšstatu par notikumiem pasaulē, negatīvi ietekmēt dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanu Latvijā un radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai.

Līdztekus padome izvērtēja arī 6.augustā saņemtu vēstuli par portāliem "irk.ru", "vzsar.ru", "radio1.ru", "hibiny.ru", "garant.ru", "zebra-tv.ru", kurā norādīts, ka tīmekļa vietnēs publicētais saturs atbalsta un attaisno Krievijas iebrukumu Ukrainā un Ukrainas daļu pievienošanu Krievijai, kā arī atbilst Krievijas agresīvās kara propagandas naratīvam.

NEPLP pārbaudē konstatēja, ka vietnēs tiek izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija par notikumiem pasaulē, tajā skaitā arī par karu Ukrainā, attaisnojot Krievijas iebrukumu Ukrainā un Ukrainas daļu pievienošanu Krievijai.

Tādi paši secinājumi izdarīti, izvērtējot vietņu "nvsu.ru", "zr.ru", "mfcrd.ru", "ndelo.ru", "lezgigazet.ru" un "kamtoday.ru" saturu, par kurā kāda kompetenta valsts pārvaldes iestāde vēstulē atzīmēja, ka tajās tiek publicēts saturs, kas atbilst Krievijas agresīvās kara propagandas naratīvam.

Līdz ar to padome nolēma ierobežot piekļuvi Latvijā iepriekš minētajām tīmekļvietnēm, liedzot piekļuvi šo tīmekļvietņu domēna vārdiem vai interneta protokola adresēm, kā arī to dublējošām spoguļlapām.

Saskaņā ar NEPLP lēmumiem interneta piekļuves pakalpojumu sniedzošajiem komersantiem nekavējoties jāliedz piekļuve tīmekļvietnēm un tās domēna vārdiem, novirzot to lietotājus uz informatīvo paziņojumu "nelegalssaturs.lv".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sabiedrība NEPLP piedāvā atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) tuvākajā laikā plāno Saeimā iesniegt priekšlikumus, kas saistīti ar radio apraides tiesību piešķiršanu un valodu lietojumu radio izvietotajās reklāmās, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas deputātiem pauda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Sabiedrība Latvijā liedz pieeju vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm ar propagandas saturu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir nolēmusi liegt pieeju Latvijā vēl divām Krievijas tīmekļa vietnēm - "mirtesen.ru" un "5vlast.com", liecina padomes lēmums.

Sabiedrība NEPLP liedz piekļuvi deviņām Krievijas propagandu izplatošām tīmekļa vietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi Latvijā piekļuvi deviņām tīmekļa vietnēm, kas izplata Krievijas propagandu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".