• Erna,
  • Eva,
  • Evita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts maksās ārstiem no 5400 līdz 16 300 eiro par darbu valsts sektorā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:40, 22.08.2024


Piektdien, 23.augustā, sāksies kompensāciju pieteikumu pieņemšana medicīnas personāla piesaistei darba vietām valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sektorā, informē Veselības ministrija (VM).



Finanšu atbalsts paredzēts ārstniecības personām par profesionālās darbības sākšanu vai atsākšanu valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā - slimnīcās, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), ģimenes ārstu praksēs un citur.

Saņemot kompensāciju, valsts sektorā būs jānostrādā vismaz trīs gadi.

Kompensācijas apmērs svārstās no 5400 līdz 16 300 eiro atkarībā no specialitātes, un tās vērstas uz jaunajiem mediķiem un tiem, kuri šobrīd nestrādā profesijā vai strādā ārzemēs. Saskaņā ar nosacījumiem uz kompensāciju var pretendēt ārstniecības persona, kas valsts apmaksāto pakalpojumu jomā nav strādājusi līdz 2023.gada 23.augustam.

Uz kompensāciju var pretendēt sertificēts ārsts un sertificēts zobārsts, māsa, sertificēts ārsta palīgs, sertificēta vecmāte, sertificēts fizioterapeits, sertificēts ergoterapeits, sertificēts zobu higiēnists, sertificēts audiologopēds un sertificēts mākslas terapeits, zobārsta asistents, kā arī māsu palīgs.

Tāpat uz kompensāciju var pretendēt pensijas vecuma ģimenes ārsts, kurš nodod praksi, zināšanas un pieredzi citam speciālistam. Projekta ietvaros plānots piesaistīt vairāk 458 ārstniecības personas.

Ar visiem pieteikšanās nosacījumiem var iepazīties projekta tīmekļvietnē "talakizglitiba.lv".

Medicīniskā personāla piesaistes projekti gan reģioniem, gan ārstniecības iestādēm Rīgā tika īstenoti arī iepriekšējā ES fondu plānošanas periodā, kopumā valsts apmaksāto pakalpojumu sniegšanai piesaistot 2170 ārstniecības personas.

Eiropas Sociālā fonda Plus projekta ("ESFP+") "Ārstniecības personu piesaistes un noturēšanas pasākumi" kopējais finansējums ir 6 690 300 eiro, tajā skaitā ESFP+ finansējums ir 5 686 755 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums - 1 003 545 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Jau šogad nepietiek esošo pensionāru pensijām

Valsts pensiju speciālajā budžetā veidojas strukturālais deficīts.

Sabiedrība Vēlētājus informēs par mākslīgā intelekta izmantošanu politiskajā aģitācijā

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz no priekšvēlēšanu aģitācijas autoriem prasīt darīt zināmu vēlētājiem, ka tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts.

Sabiedrība Pašvaldības kompensēs pedagogiem transporta un mājokļa īres izdevumus

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, kas paredz atļaut izglītības iestāžu dibinātājiem piešķirt pedagogiem kompensācijas transporta vai dzīvojamās telpas īres izdevumu segšanai.

Sabiedrība Valsts austrumu un centrālajā daļā naktī gaidāmas lietusgāzes

Ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos lietus mākoņi, daudzviet gaidāmas lietusgāzes un vietām iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Pacienta tuvinieces nodara miesas bojājumus Austrumu slimnīcas ārstei

Kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.

Sabiedrība Nākamgad palielinās ārstniecības personu atalgojumu

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) šodien panākusi vienošanos ar Veselības ministriju (VM) par ārstniecības personu atalgojuma palielinājumu no nākamā gada, tādējādi izvairoties no mediķu streika.

Veselība Darbnespējas lapas turpmāk varētu izsniegt arī zobārsts un vecmāte

Atsevišķos gadījumos arī zobārsts un vecmāte varētu izsniegt darbnespējas lapu, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais noteikumu projekts.

Sabiedrība Uz veselību: ap 70% no NMPD maksas klientiem ir darspējas vecumā (+VIDEO)

Noteikumu projekts paredz ieviest jaunu pakalpojumu cenrādi.