• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrumu slimnīcā ievērojami audzis ārstēto pacientu skaits

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:43, 22.08.2024


Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) pēdējo sešu mēnešu laikā ievērojami palielinājies ārstēto, īpaši neatliekamo pacientu skaits, informē RAKUS.


Foto: LETA

Pēdējā gada laikā ievērojami palielinājies gan stacionāri, gan ambulatori ārstēto pacientu skaits, būtiski pieaugot arī laboratorisko un diagnostisko izmeklējumu apjomam, liecina RAKUS šī gada pirmo sešu mēnešu darbības pārskats.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) apkalpoti 49 895 pacienti, un tas ir par 10 396 pacientiem jeb par 26,3% vairāk nekā 2023.gada pirmajos sešos mēnešos.

NMPUK strauji pieaugusi pacientu plūsma, un vienas dienas laikā reģistrēti pat 250 pacienti. No šī gada 2024.gada janvāra līdz jūnijam RAKUS stacionāri ārstēti 31 132 pacienti, to skaitam pārskata periodā palielinoties par 3,9% jeb 1172 pacientiem, salīdzinot ar analogu periodu 2023.gadā.

Šajā laikā RAKUS stacionāros pacientiem veikta 29 391 operācija - par 4210 operācijām vairāk nekā 2023.gada pirmajos sešos mēnešos.

Savukārt pārskata periodā ambulatori nodrošinātas 168 767 vizītes vai konsultācijas, un ambulatoro pakalpojumu apjoms, salīdzinot ar 2023.gada pirmo pusi, ir pieaudzis par 13,5% jeb par 20 018 vizītēm vai konsultācijām.

Attālināti sniegto konsultāciju skaits salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu ir pieaudzis par 82%. Šī gada sešos mēnešos sniegtas 35 366 attālinātās konsultācijas jeb 21% no visām ambulatorajām vizītēm vai konsultācijām, bet 2023.gada sešos mēnešos - 19 429 attālinātās konsultācijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Austrumu slimnīcā atklāta virszemes pāreja, kas savienos divus stacionārus

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien tika atklāta virszemes pāreja, kas savienos divus lielākos slimnīcas stacionārus un atvieglos pacientu pārvešanu uz izmeklējumiem vai ārstu konsultācijām.

Sabiedrība RAKUS teritorijā pabeigts RSU studiju komplekss

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) teritorijā ir pabeigts Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju komplekss.

Veselība Austrumu slimnīcā nogādāti 16 Ukrainas karā smagi cietušie

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā šodien ar labdarības projekta "M-Help.com" organizēto palīdzības autobusu tika atgādāti 16 Ukrainas karā smagi cietušie, informēja slimnīcā.