• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība Ārlietu ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprina Viļumsonu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:18, 20.08.2024


Ministru kabinets Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra amatā otrdien apstiprināja līdzšinējo ĀM valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumsonu.


Foto: LETA

Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu pretendentu valsts sekretāra amatā ieceļ ministrs pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā (MK).

Pašreizējais Latvijas vēstnieks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) un UNESCO Andris Pelšs ĀM valsts sekretāra amatā stājās 2018.gada 15.augustā, savukārt šogad diplomātiskā un konsulārā dienesta diplomātu rotācijas laikā notika Pelša rotācija.

Ārlietu ministre Baiba Braže (JV) ir izvirzījusi Viļumsona kandidatūru ĀM valsts sekretāra amatam, norādot, ka viņam ir valsts sekretāra amatam atbilstoša izglītība, ilggadēja darba pieredze diplomātiskajā un konsulārajā dienestā, pieredze, pārstāvot valsts intereses starptautiskajās institūcijās, vadītprasmes, analītiskā un sarunu vešanas spējas.

Tāpat Viļumsons pārvalda angļu, vācu, krievu un franču valodu. Patlaban viņš veic ĀM valsts sekretāra vietnieka - politiskā direktora pienākumus. Viļumsons ir piekritis pārcelšanai ĀM valsts sekretāra amatā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Pasaule ĀM: Latvija neatzīs Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Ukrainas teritorijā

Latvija neatzīst un neatzīs Krievijas prezidenta "vēlēšanu" nelikumīgo rīkošanu vai to rezultātus Ukrainas teritorijās, ko uz laiku okupējusi vai nelikumīgi anektējusi Krievija, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Ārlietu ministrija ar viktorīnu sēriju atzīmēs Latvijas dalības NATO 20.jubileju

Ārlietu ministrija (ĀM) ar viktorīnu sēriju atzīmēs Latvijas dalības NATO 20.jubileju, informēja ĀM.

Pasaule Ārlietu ministrija pauž nosodījumu par Navaļnija nāvi cietumā

Šodien uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas Federācijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis.

Pasaule Krievijas vēstniecība nenoliedz sarakstu esamību ar Latvijas amatpersonām

Krievijas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Oļegs Zikovs nenoliedz sarakstu esamību ar Latvijas bijušajām un esošajām amatpersonām, pret kurām Krievija ir ierosinājusi politiski motivētas lietas, informē Ārlietu ministrija (ĀM).