• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skaista ir «Jaunība»: Daugavpilī darbosies valsts jaunatnes centrs (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:26, 15.08.2024


Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu.


Jaunieši šeit var nodarboties ar daudzām aktivitātēm.

Lai palielinātu bērnu un jauniešu interesi par zinātnes, tehnoloģiju, vides, inženierzinātņu un matemātikas jomu (STEM), Daugavpils Bērnu un jauniešu centram “Jaunība” (BJC “Jaunība”) no 2024. gada 1. septembra darbosies valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statusā.

Tas paredz papildu valsts budžeta finansējumu pedagogu atalgojumam un interešu izglītības programmu attīstībai. Statusu piešķir Izglītības un zinātnes ministrija, kas ir izvērtējusi iesniegumu un pievienotos dokumentus un atzinusi, ka BJC “Jaunība” paveiktais daudzu gadu laikā un arī 2023./2024. mācību gadā īstenotās aktivitātes atbilst Ministru kabineta 2024. gada 9. janvāra noteikumiem Nr.26 “Kritēriji un kārtība, kādā tiek piešķirts un anulēts valsts nozīmes interešu izglītības iestādes statuss”.

2023./2024. mācību gada sākumā BJC “Jaunība” interešu izglītības programmās darbojās 2678 audzēkņi. Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 Daugavpils vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu, kā arī centrs nodrošināja reģiona līmeņa pasākumu norisi, piemēram, koru un deju skates.

Ir izstrādāti un iestādes tīmekļa vietnē pieejami metodiskie materiāli. Lai piešķirto iestādes statusu saglabātu arī nākamajā gadā, jāturpina īstenot aktivitātes, kas nodrošinātu STEM jomu popularizāciju, kā arī audzēkņu un pedagogu iesaisti neformālajā izglītībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.

Sabiedrība Aptaujā noskaidrots, ko vēlas Latvijas skolēni (+VIDEO)

73% kopumā pauž satraukumu par nākotnē iespējamo ekonomiskās plaisas palielināšanos.

Sabiedrība Latvijā arvien vairāk bērnu neapmeklē skolu

Iepriekšējos trīs mācību gados ir turpinājis palielināties skolu neapmeklējošo skolēnu skaits obligātajā izglītības vecumā, liecina "Ziņojuma par bērnu stāvokli valstī 2021.un 2022.gadā" un Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) dati.