Pārsūdzēti teju 2000 pamata un vidējās izglītības eksāmenu rezultāti

Sabiedrība
LETA 14:27, 15.08.2024 0

Pēc aizvadītās valsts pārbaudes darbu sesijas Valsts izglītības satura centrs (VISC) saņēmis 1995 apelācijas no skolēniem, kuri lūguši pārskatīt eksāmenu vērtējumu.

 
Foto: LETA

Saņemto apelāciju skaits ir teju divas reizes lielāks nekā pagājušajā gadā, kad pēc 2022./2023.mācību gada eksāmenu sesijas saņemtas 1011 apelācijas.

Lielāko daļu jeb 1558 apelācijas iesnieguši vidusskolēni, kas ir 3% no visiem saņemtajiem un novērtētājiem centralizēto eksāmenu darbiem vidējā izglītībā. Savukārt pamatizglītībā lūgts pārskatīt 437 eksāmenu vērtējumus, kas ir 1% no visiem saņemtajiem un novērtētajiem darbiem.

Visvairāk skolēnu vērsušies ar lūgumu pārskatīt viņu vērtējumu matemātikas eksāmenā - saņemtas kopumā 1085 apelācijas pamatizglītībā un vidējās izglītības optimālajā līmenī. Vairāki iesniegumi saņemti arī par eksāmenu rezultātiem angļu valodā.

Skolēni lielākoties lūguši pārskatīt eksāmena rezultātus, jo Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā izglītības iestāde kļūdaini atzīmējusi skolēna dalību eksāmenā vai tā daļā, nepareizi aizpildītas vai sajauktas darba lapas.

Gan pamatskolas, gan vidusskolas absolventi zemākos rezultātus uzrādījuši matemātikas eksāmenā. Pirmie provizoriskie rezultāti liecina, ka 9.klases skolēni matemātikas eksāmenā ieguvuši vidēji 43,2%. 654 skolēnu sniegums eksāmenā novērtēts zem 10%, un eksāmenu viņi nav nokārtojuši.

Savukārt optimālā līmeņa centralizētajā eksāmenā matemātikā 15% minimālo kopvērtējuma slieksni nav sasnieguši ap 2700 vidusskolēnu, pārsvarā 11.klases skolēni, tālmācības programmu izglītojamie un profesionālās izglītības iestāžu trešā kursa audzēkņi. Šajā eksāmenā vidusskolēnu vidējais rezultāts ir 34%.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Sesijas pirmā nedēļa noslēdzas ar augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinātnēs

Centralizēto eksāmenu sesijai turpinoties, šodien vidusskolēni kārtos augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinātnēs.

Sabiedrība Programmēšanas eksāmenā tiešsaistē skolām atrasta arī kļūda uzdevumā

Vairākām skolām, kurās skolēni šodien tiešsaistē kārtoja augstākā līmeņa centralizēto eksāmenu programmēšanā, eksāmena norises nodrošināšana bijis "liels izaicinājums", aģentūrai LETA atzina skolās.