Latvijā reģistrēto jaundzimušo skaits pirmajā pusgadā sarucis par 12,9%

Sabiedrība
LETA 17:41, 14.08.2024 0

Latvijā šogad sešos mēnešos reģistrēti 6344 jaundzimušie, kas ir par 12,9% jeb 937 jaundzimušajiem mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

 
Foto: LETA

Vislielākais dzimušo skaits bija maijā - 1094 bērni, vismazākais - februārī - 1029.

Šī gada sešos mēnešos reģistrēti 13 564 mirušie, kas ir par 6,2% jeb 900 mirušajiem mazāk nekā pagājušā gada pirmajā pusgadā un par 3449 mirušajiem jeb 20,3% mazāk nekā 2021.gada attiecīgajā laika periodā, kad bija liela mirstība Covid-19 dēļ.

Pirmajā pusgadā visvairāk mirušo - 2702 - bija janvārī, un tas bija par 11,1% jeb 336 mazāk nekā pērn janvārī. Vismazākais mirušo skaits bija aprīlī - 2027, kas bija par 12,7% jeb 295 mazāk nekā pērn aprīlī.

Pirmajā pusgadā šogad reģistrētas 3368 laulības, kas ir par 17,9% jeb 734 laulībām mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. Noslēgto laulību skaits bija par 221 laulību jeb 6,2% mazāks nekā 2020.gada pirmajos sešos mēnešos, kad bija spēkā pulcēšanās ierobežojumi pandēmijas dēļ.

Šogad 1.jūlijā Latvijā provizoriskais iedzīvotāju skaits bija 1,861 miljons.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: dzimstība valstī palielinātos, ja iedzīvotāji vairāk pelnītu

Vairākums Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka dzimstība Latvijā palielinātos, ja iedzīvotāji reproduktīvajā vecumā justos drošāki par Latvijas nākotni. "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" aptaujā šādu pārliecību apstiprināja 67% respondentu, gandrīz tikpat populāra atbilde bijusi, ka dzimstība valstī palielinātos, ja iedzīvotāji vairāk pelnītu.

Sabiedrība Rīgas Dzemdību namā pērn par 8,5% pieaudzis dzemdību skaits

Rīgas Dzemdību namā pērn par 8,5% palielinājies dzemdību skaits, šodien preses konferencē informēja SIA "Rīgas dzemdību nams" valdes priekšsēdētāja, ārste Santa Markova.