Spānijā un Portugālē iestrēgušie 147 ceļotāji nogādāti Latvijā

Sabiedrība
LETA 17:42, 13.08.2024 0

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas Konsulāro departamentu uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas, kā arī 66 ceļotāju repatriācija no Portugāles uz Latviju noslēgusies veiksmīgi, informē PTAC.

 
Foto: LETA

Ceļotāji no Spānijas atgriezās Rīgā pirmdien, 12.augustā, ap plkst.17.30, savukārt otrdien ap plkst.5 mājup atgriezās 66 ceļotāji, kuri ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet Francijā autobusam radās tehniskas problēmas, tādēļ tika uzsākta repatriācija.

Trīs ceļotāju grupu repatriācija sākta saistībā ar SIA "Fisom" nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

PTAC direktore Zaiga Liepiņa norāda, ka "šī ir dārga mācība, kas atgādina, ka tūrisma operatoriem ir rūpīgāk un atbildīgāk jāplāno sava darbība un neparedzētas situācijas, tāpat arī patērētājiem, sevišķi iegādājoties ceļojumus, kuros bērni dodas patstāvīgi.

Liepiņa akcentē, ka ir jāpievērš īpaša uzmanība iecerēto ceļojumu detaļām - apdrošinātajiem riskiem, grupu vadībai un bērnu spējai veikt šādus ceļojumus.

PTAC izsaka pateicību visiem, kuri nekavējoties reaģēja un iesaistījās, lai risinātu sarežģīto situāciju, gan sniedzot atbalstu tūristiem ceļojuma laikā, gan arī gādājot par drošu nokļūšanu atpakaļ Latvijā. Tostarp PTAC pateicas SIA "LuxExpress", kura autobusu vadītāji veica savus darba pienākumus, pārtraucot arī atvaļinājumus.

Patlaban repatriācijas izmaksas tiek apkopotas. Repatriācijas izdevumi tiks segti no licencēto tūrisma pakalpojumu sniedzēju iemaksātās ikgadējās valsts nodevas. Vienlaikus PTAC pārstāvji uzsver, ka izmaksas tiek vēl aplēstas, tomēr tās būs zemākas par iepriekš izskanējušajiem 100 000 eiro.

Ņemot vērā, ka PTAC ir anulējis "Fisom" tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvāko dienu laikā.

Jau ziņots, ka Spānijā bija iestrēguši vairāki desmiti bērnu, kuri ar "Fisom" bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē.

Savukārt, lai noskaidrotu, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par skandālā ierauto tūrisma operatoru "Fisom".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot

Pensionāriem no nākamā gada neapliekamo minimumu varētu noteikt 1000 eiro apmērā mēnesī, intervijā LTV sacīja labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Sabiedrība Rīga aicina saglabāt dzelzceļa staciju «Rumbula»

Ņemot vērā augsto teritorijas attīstības potenciālu nākotnē un lielo loģistikas, tirdzniecības un ražošanas uzņēmumu koncentrāciju, Rīgas vicemērs un Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības "Rīgas metropole" līdzpriekšsēdētājs Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicina Satiksmes ministriju pārskatīt nodomu par Rumbulas dzelzceļa stacijas slēgšanu.

Sabiedrība Valdība atbalsta 77 personu uzņemšanu Latvijas pilsonībā

Starp pretendentiem 63% bija krievi, 13% baltkrievi, 5% lietuvieši, kā arī cahurs, armēnis, čečens, ukrainis.

Sabiedrība Ļoti ietekmīgs portfelis

Latvijas pārstāvim Valdim Dombrovskim EK būs dubulta loma. Viņš būs ekonomikas un ražīguma komisārs, kā arī viņam uzticēta īstenošanas un vienkāršošanas komisāra pienākumi. Par šo darba daļu viņš būs tieši pakļauts Leienai.

Lasiet arī

Pasaule Japānā sasniegts jauns tūristu skaita rekords

Japānu šī gada jūlijā apmeklēja 3,29 miljoni ārvalstu tūristu, kas ir par 41,9% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn un jauns visu laiku augstākais līmenis vienam mēnesim, trešdien paziņoja Japānas nacionālā tūrisma organizācija.

Interesanti fakti 28 Mājas kafejnīcas viesus gaidīs no Kaplavas līdz pat Jaunjelgavai (+VIDEO)

Vairākās vietās varēs baudīt tieši Sēlijai īpašas receptes.

Interesanti fakti Noslēpumainā Kurzemes Irbene aicina pievienoties skrējienam (+VIDEO)

Mūsdienās šeit darbojas Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs.

Interesanti fakti Valmieras novads aicina jautri atvadīties no vasaras (+VIDEO)

Katrā objektā jāatrod pastkastīte, tajā atradīsies vēstule uz kuras atradīsiet objekta raksturojošu vārdu vai frāzi.