• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Spānijā un Portugālē iestrēgušie 147 ceļotāji nogādāti Latvijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:42, 13.08.2024


Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas Konsulāro departamentu uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas, kā arī 66 ceļotāju repatriācija no Portugāles uz Latviju noslēgusies veiksmīgi, informē PTAC.


Foto: LETA

Ceļotāji no Spānijas atgriezās Rīgā pirmdien, 12.augustā, ap plkst.17.30, savukārt otrdien ap plkst.5 mājup atgriezās 66 ceļotāji, kuri ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet Francijā autobusam radās tehniskas problēmas, tādēļ tika uzsākta repatriācija.

Trīs ceļotāju grupu repatriācija sākta saistībā ar SIA "Fisom" nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

PTAC direktore Zaiga Liepiņa norāda, ka "šī ir dārga mācība, kas atgādina, ka tūrisma operatoriem ir rūpīgāk un atbildīgāk jāplāno sava darbība un neparedzētas situācijas, tāpat arī patērētājiem, sevišķi iegādājoties ceļojumus, kuros bērni dodas patstāvīgi.

Liepiņa akcentē, ka ir jāpievērš īpaša uzmanība iecerēto ceļojumu detaļām - apdrošinātajiem riskiem, grupu vadībai un bērnu spējai veikt šādus ceļojumus.

PTAC izsaka pateicību visiem, kuri nekavējoties reaģēja un iesaistījās, lai risinātu sarežģīto situāciju, gan sniedzot atbalstu tūristiem ceļojuma laikā, gan arī gādājot par drošu nokļūšanu atpakaļ Latvijā. Tostarp PTAC pateicas SIA "LuxExpress", kura autobusu vadītāji veica savus darba pienākumus, pārtraucot arī atvaļinājumus.

Patlaban repatriācijas izmaksas tiek apkopotas. Repatriācijas izdevumi tiks segti no licencēto tūrisma pakalpojumu sniedzēju iemaksātās ikgadējās valsts nodevas. Vienlaikus PTAC pārstāvji uzsver, ka izmaksas tiek vēl aplēstas, tomēr tās būs zemākas par iepriekš izskanējušajiem 100 000 eiro.

Ņemot vērā, ka PTAC ir anulējis "Fisom" tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvāko dienu laikā.

Jau ziņots, ka Spānijā bija iestrēguši vairāki desmiti bērnu, kuri ar "Fisom" bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē.

Savukārt, lai noskaidrotu, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, Valsts policija (VP) sākusi resorisko pārbaudi par skandālā ierauto tūrisma operatoru "Fisom".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija apelācijā Avena lietā nav sniegusi jaunus juridiskus argumentus

Lietā par miljardierim Pjotram Avenam noteiktajām Eiropas Savienības (ES) sankcijām Latvija apelācijas sūdzībā Eiropas Savienības Tiesā (EST) nav ietvērusi nekādu jaunu informāciju vai jaunus argumentus, aģentūrai LETA apgalvoja Avena advokāts Ārons Bass.

Sabiedrība Piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss

Piektdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet īslaicīgi līs, vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Darba devējiem piedāvā dotācijas jaunu darbinieku praktiskai apmācībai

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus pieteikties darbinieku praktiskai apmācībai darba vidē, sagatavojot tos uzņēmuma specifikai un vajadzībām, kā arī nodrošinot bezdarbnieka statusu NVA reģistrēto klientu apmācību darba vidē profesionālās kompetences iegūšanai.

Sabiedrība Mieriņa: Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus

Saeimas deputāti vērtē arī citus nodokļu reformas priekšlikumus, ne tikai tos, par kuriem publiski ir paziņojis finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), ceturtdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" teica Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Lasiet arī