• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Trīs lietas, kas visvairāk šobrīd satrauc Latvijas iedzīvotājus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:00, 12.08.2024

Andris Ērglis


Pētījumu kompānija Kantar veica Latvijas iedzīvotāju vērtību pētījumu, kura ietvaros tika noskaidrots, kā dažādi globālie un vietēja mēroga notikumi ir ietekmējuši iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi pret aktualitātēm valstī.



Pēc pētījuma rezultātiem var secināt, ka Latvijas iedzīvotājiem pēdējā gada laikā biežāk ir bijuši aktuāli jautājumi par mentālo veselību (41%), valsts drošību (39%), valsts valodas lietošanu (38%) un taupīšanas iespējām (35%).

Mentālās veselības jautājumus (izdegšanu un depresiju) kā šobrīd sabiedrībā aktuālus biežāk atzīmē iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 54 gadiem (47%).

Valsts drošības jautājumi kopumā ir aktuāli 39% iedzīvotāju, bet retāk to atzīmējuši iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 34 gadiem (33%).

Valsts valodas lietošanas jautājumus kā svarīgus biežāk atzīmē gados vecāki iedzīvotāji (vecumā no 61 līdz 74) gadiem (45%).

Cenu pieauguma un taupīšanas jautājumi vairāk ir aktuāli iedzīvotājiem vecumā no 40 līdz 54 gadiem (41%), bet retāk - iedzīvotājiem vecumā no 25 līdz 39 gadiem (29%).

Atbildot uz jautājumu, kādiem notikumiem ir pozitīvs iespaids uz Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, biežāk tiek sniegtas atbildes: Latvijas sportistu panākumi (31%), Dziesmu un deju svētku pasākumi (29%), kā arī attālinātā darba iespējas (25%).

Jauniešu vidū (16-24 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājušas jauna prezidenta ievēlēšana (27%), daudzveidīgs kultūras pasākumu piedāvājums (16%), Partnerības likuma pieņemšana (15%), tautas sporta attīstība (13%) un Eiropas zaļā kursa realizācija (10%).

Jauno profesionāļu vidū (25-39 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājušas attālinātā darba iespējas.

Vidējai un vecākai paaudzei (55-74 gadi) biežāk nekā sabiedrībā kopumā pozitīvas emocijas veicinājuši Latvijas sportistu panākumi (37%), Dziesmu un deju svētki (35%), valsts pabalsti iedzīvotājiem (26%) un patriotisma pieaugums sabiedrībā (17%).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: Puse Latvijas iedzīvotāju netic tiesu taisnīgumam

Puse jeb 50% Latvijas iedzīvotāju netic tiesu taisnīgumam, liecina pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Ekonomika Aptauja: Latvijā 79% iedzīvotāju šogad plāno doties vismaz vienā ceļojumā

Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 72% Latvijas iedzīvotāju pērn devušies vienā vai vairākos atpūtas ceļojumos, savukārt šogad vismaz vienā ceļojumā plāno doties nedaudz vairāk - 79% iedzīvotāju.

Sabiedrība Noskaidrots, cik Latvijas iedzīvotāju atzīmēs Halovīnu

16% Latvijas iedzīvotāju šodien, 31.oktobrī, atzīmēs Halovīnu, liecina interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktā aptauja.

Sabiedrība Gandrīz pusei Latvijas bērnu trūkst izpratnes par naudas vērtību

Kaut arī katra otrā ģimene apspriež personīgo finanšu pārvaldīšanas pamatus, teju puse - 47% - Latvijas iedzīvotāju, kam ir bērni piecu līdz 23 gadu vecumā, norāda, ka, pēc viņu domām, bērniem sagādā grūtības izprast naudas vērtību, liecina "Swedbank" Finanšu institūta aptauja.