• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Skolās samazinās pieprasījums pēc kultūrizglītības pulciņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 19:39, 11.08.2024


Pēdējo 13 gadu laikā par 6718 skolēniem sarucis to audzēkņu skaits, kuri apmeklē kultūrizglītības pulciņus skolās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.


Foto: LETA

2023./2024.mācību gadā kādu no vispārizglītojošo skolu piedāvātajiem kultūrizglītības pulciņiem apmeklēja 78 904 skolēni. No tiem apmeklētākie bija mūzikas un deju mākslas pulciņi, kurus apmeklēja vairāk nekā 20 000 skolēni.

Vizuālās un lietišķās mākslas pulciņus izvēlējās 17 844 skolēni, bet teātra mākslas pulciņus - 6697 skolēni. Folkloras pulciņus aizvadītajā mācību gadā apmeklēja 1564 skolēni, bet vēl 1997 skolēni izvēlējās citus pulciņus.

Salīdzinot ar 2010./2011.mācību gadu, skolēnu interese par kultūrizglītības pulciņiem ir mazinājusies. Lielākais skolēnu skaita kritums novērojams mūzikas pulciņos, tostarp koros - audzēkņu skaits 13 gados samazinājies par 8881 skolēnu. Līdz ar dalībnieku skaitu samazinājies arī koru skaits par 162 kolektīviem.

Vienlaikus par 3348 skolēniem pieaudzis audzēkņu skaits vizuālās mākslas pulciņos.

Pēdējo 13 gadu laikā par 6826 skolēniem pieaudzis audzēkņu skaits tehniskās jaunrades programmās, bet sporta izglītības programmās - par 3840 skolēniem. Vides izglītības interešu pulciņos audzēkņu skaits pieaudzis par 789 skolēniem. Savukārt citās programmās skolēnu skaits pieaudzis par 14 411 audzēkni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā mācības sāks 6000 pirmklasnieku

Rīgā jaunajā mācību gadā skolas solos sēdīsies 66 000 skolēnu, tostarp ap 6000 pirmklasnieku, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Sabiedrība Topošie STEM skolotāji Daugavpilī saņems 200 eiro stipendijas (+VIDEO)

Viens no svarīgiem nosacījumiem: stipendiāta vērtējumi visos priekšmetos pēc sesijas rezultātiem nedrīkst būt zemāki par 7 ballēm.

Sabiedrība Skrundā par 2,7 miljoniem eiro tiek renovēta vidusskola (+VIDEO)

Projekta realizācija ir balstītas uz zaļā iepirkuma nosacījumiem.

Sabiedrība Kur ir brīvas vietas nākamā mācību gada 10. klasē?

Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departaments ir apkopojis informāciju par brīvajām vietām galvaspilsētas vidusskolās. Informācija par skolām, kurās ir brīvas vietas nākamā mācību gada 10. klasē, tiks aktualizēta katru piektdienu mājaslapā www.iksd.riga.lv.

Šobrīd valsts ģimnāzijās un vidusskolas kopā uzņemti jau 4052 skolēni. Lielākajā daļā Rīgas pašvaldības skolu 10. klašu komplektēšana ir noslēgusies, un izmaiņas notiek gadījumos, ja kāds no uzņemtajiem skolēniem pāriet mācīties citā skolā.