• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā ir aptuveni 1 miljons mājokļu, no kuriem 69% atrodas daudzdzīvokļu mājās

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:36, 05.08.2024


Līdz 16. augustam var pieteikties sakoptākā dzīvojamā pagalma balvai.


Purvciemā mūsdienīgi dzīvojamie projekti sadzīvo ar 20. gadsimta vidus mājām.

Konkurss "Sakoptākais Latvijas daudzdzīvokļu mājas pagalms 2024" (turpmāk "Gada balva 2024") ir PIRMAIS tik plaša mēroga pasākums Latvijā. Tā mērķis ir popularizēt kopienu sadarbību un saliedēšanos, tā veicinot un padarot daudzdzīvokļu mājas pagalmus un kvartālus sakoptākus. Izsakot atzinību un lepojoties par paveikto, kopības tiek mudinātas dalīties ar ieguldīto darbu, pieredzi, parādīt to plašākai sabiedrībai.

"Tieši citu piemērs ir ļoti labs veids, kā daudzdzīvokļu māju īpašniekiem un sabiedrībai parādīt cik dažādi var būt sakoptas vides risinājumi!", saka Latvijas dzīvokļu īpašnieku biedrību asociācijas "Mājoklis" valdes priekšsēdētāja Dace Vārna.

"Gada balva 2024" tiek balstīta uz skaidri definētiem kritērijiem. Pagalmu vērtēšanā piedalīsies 11 nozaru profesionāļi - būvniecības nozares (ainavu arhitekti un pilsētplānotāji), sabiedrisko organizāciju, pašvaldību un citu jomu profesionāļi, kas iesaistās projektā sabiedriskā kārtā.

"Gada balvas 2024" pieteikumu iesniegšana noslēgsies 16.augustā, kad saskaņā ar konkursa nolikumu, žūrija uzsāks vērtēšanu, lai preses konferencē 11.septembrī nosauktu "Gada balvas 2024" finālistus. Trīs finālisti katrā no 6 nominācijām cīnīsies par savas nominācijas galveno balvu (balva - 500 euro katras nominācijas uzvarētājam) un viens no finālistiem pretendēs uz galveno Gada balvu "Sakoptākais Latvijas daudzdzīvokļu mājas pagalms 2024" un 1500 euro prēmiju.

Latvijā ir aptuveni 1 miljons mājokļu, no kuriem 69% atrodas daudzdzīvokļu mājās. Sadarbība kopīpašuma attiecībās nereti ir liels izaicinājums, taču tieši saliedētas un stipras kopienas veido kvalitatīvu dzīves vidi.

Jau otro gadu asociācija "Mājoklis" rīko konferenci - Latvijā lielāko, ilgtspējīgai mājokļu politikai un ēku energoefektivitātei veltītu pasākumu. Konference būs vieta, kur uzzināt nozares būtiskākos jaunumus, rast iedvesmu un risinājumus, satikt domubiedrus, sadarbības partnerus, veidot pozitīvas attiecības.

Konference nav tikai informatīvs un saviesīgs pasākums. Tas ir gada centrālais notikums, kurā nozares jautājumi tiek pacelti jaunā kvalitātē, daloties ar jaunumiem, dažādiem viedokļiem un pieredzi. Pasākums vienlaikus suminās un popularizēs sakoptas vides visdažādākos risinājumus, kur sakņojas arī asociācijas "Mājoklis" rīcības principi - ilgtspēja un pozitīvās attiecībās radītas vērtības. Uz konferenci aicināti visi, kam svarīga mājokļu un kopienu attīstība - dzīvokļu īpašnieku biedrības un kooperatīvās sabiedrības, nozares nevalstiskās organizācijas, namu pārvaldīšanas jomas profesionāļi, pašvaldību un valsts iestādes, būvniecības organizācijas, viedokļu līderi. Konferences lūgtie viesi: ministriju, nozaru asociāciju pārstāvji, nevalstiskās organizācijas, pašvaldības, finanšu institūcijas, u.c.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas iedzīvotāji dotu priekšroku dzīvei Rīgā vai piepilsētā

Latvijas iedzīvotāji labprātāk vēlētos dzīvot Rīgā vai piepilsētā, ja viņiem būtu iespēja izvēlēties, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Interesanti fakti Ir pienācis laiks pavasara interjera fantāzijai (+VIDEO)

Dzīvesveidā nepieciešamas sezonālas izmaiņas, uzskata eksperts.

Ekonomika Aptauja: vairums Latvijas iedzīvotāju ir nomainījuši trīs vai vairāk mājokļu

Vairums Latvijas iedzīvotāju ir mainījuši dzīvesvietu vismaz trīs reizes, tostarp 30% ir pārcēlušies piecas un vairāk reizes, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Ekonomika Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli

Latvijā 23% iedzīvotāju ir pilnībā apmierināti ar savu mājokli, informē "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas rezultātem.