• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


2024.gadā Latvijā noplūduši dati par gandrīz 115 000 lietotāju kontiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:59, 02.08.2024


Latvijā 2024.gada 2. ceturksnī novēroti 42,3 tūkstoši noplūdušu tiešsaistes lietotāju kontu.


Foto: LETA

Saskaņā ar kiberdrošības uzņēmuma Surfshark Globālā datu aizsardzības pārkāpumu monitoringa rīka datiem Latvijā 2024.gada 2. ceturksnī novēroti 42,3 tūkstoši noplūdušu tiešsaistes lietotāju kontu, kas ir par 42% mazāk nekā 2024.gada 1. ceturksnī (72,5 tūkstoši). Igaunijā pagājušajā ceturksnī bija 38,2 tūkstoši lietotāju, kas saskārās ar datu aizsardzības pārkāpumiem, bet Lietuvā - 47,8 tūkstoši. Latvijā 2024.gadā ir noplūduši dati par gandrīz 115 tūkstošiem tiešsaistes lietotāju kontu.

"2024.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, visā pasaulē uzlauzto kontu skaits ir samazinājies uz pusi. Lai gan tas ir ievērojams uzlabojums, pārkāpumu skaits 2. ceturksnī joprojām ir ievērojami lielāks nekā tajā pašā ceturksnī 2023.gadā," saka Kasparas Jucaitis, Surfshark pētnieks. "Analizējot 20 gadu laikā nelikumīgi iegūto kontu datus, atklājās, ka tiešsaistē ir pieejams milzīgs daudzums personas datu, cita starpā e-pasta adreses, paroles, kredītkaršu dati, pasta indeksi, dzimšanas datumi un tālruņa numuri, kas kopā veido vairāk nekā 65 miljardus personas datu ierakstu. Lietotājiem jābūt aktīviem un regulāri jāpārbauda, vai viņu dati nav noplūduši tiešsaistē, šim nolūkam izmantojot tādus resursus kā pārkāpumu izziņošanas pakalpojumi, jo uzņēmumi lietotājus par pārkāpumiem bieži vien var informēt ar aizkavēšanos."

Salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā, pārkāpumu skaits ir pieaudzis. Gada 2. ceturksnī tika nopludināti dati par vairāk nekā 208 miljoni kontu - par 53% mazāk nekā 1. ceturksnī, kas šis skaits bija 442 miljoni. Labākai situācijas izpratnei - otrajā ceturksnī katru minūti tika uzlauzti 1605 konti, bet iepriekšējā ceturksnī - 3410 konti. Lai gan tas ir ievērojams samazinājums salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, 2024.gada 2. ceturksnī pārkāpumu skaits bija par 42% lielāks nekā 2023.gada 2. ceturksnī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdiena būs vējaina un silta

Pirmdien Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, taču pastiprināsies vējš, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Jelgavā līdz astoņiem eiro palielina nodevu par suņa turēšanu

Turpmāk par suņa turēšanu, kas sasniedzis sešu mēnešu vecumu, Jelgavā ir noteikta nodeva astoņu eiro apmērā, paredz grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nodevas".

Sabiedrība LM: jāveicina Ukrainas bēgļu nodarbinātība augsti kvalificētās profesijās

Latvijā aktuāla problēma ir Ukrainas bēgļu nodarbinātības veicināšana augsti kvalificētās profesijās atbilstoši viņu profesionālajai kvalifikācijai, jo īpaši veicinot viņu iespējas un motivāciju apgūt latviešu valodu, paziņo Labklājības ministrija (LM).

Sabiedrība NVA šogad sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem

Šogad Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sniegusi atbalstu jau 3700 Ukrainas bēgļiem, kuri pametuši dzimteni kara dēļ.

Lasiet arī

Ekonomika Ekonomiste: jaunākie dati par ekonomikas attīstību nenes nekādu prieku

Jau tā piesardzīgās prognozes par šī gada izaugsmi, visdrīzāk, var nākties vēl samazināt.

Ekonomika Rūpniecībai Latvijā palīdzējuši... laika apstākļi

Iesprūdušo rūpniecības eksporta mašīnu ir jācenšas atbloķēt pēc iespējas ātrāk, jo situācija Latvijas eksportā kopumā nav labvēlīga.

Sabiedrība Vēl viena laboratorija draud veikt izmaiņas klientu apkalpošanā

Ja atbildīgās iestādes neveiks pilnīgu norēķinu ar SIA "NMS Laboratorija" tuvākajā laikā, tā būs spiesta veikt izmaiņas klientu apkalpošanā, informē laboratorijas administratīvais direktors Artūrs Altbergs.

Pasaule «Aiz Prigožina stāv nopietni spēki Krievijā, un tie ir vēl sliktāki par Putinu»

Militārā dumpja vienīgais reālais uzvarētājs — Lukašenko!