Sārts: Krievijas sāktajā karā pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu tā beigas

Sabiedrība
LETA 09:43, 01.08.2024 0

Pagaidām ar vārdu "miers" Krievijas pret Ukrainu sāktā kara kontekstā katrs domā kaut ko savu, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

 
Foto: LETA

Eksperts atgādināja, ka Krievija kā miera piedāvājumus joprojām izvirza ultimātus Ukrainai, sekojoši tās darbības vairāk traktējamas kā centieni panākt pamieru, kas savukārt, visticamāk, nozīmētu esošo iekarojumu iesaldēšanu. Krievijas režīms grib pamieru, jo karš tomēr ir pamatīgi izsmēlis valsts resursus.

Sārts lēsa, ka pamiers ir iespējams, bet tas nenozīmētu kara beigas.

Kā atzīmēja eksperts, apturot karu šādā stāvoklī, tas noteikti nenozīmēs, ka panākts miera stāvoklis, jo Krievijā gan režīms, gan sabiedrība ir novesti tādā stāvoklī, ka nespētu "vienkārši pakāpties atpakaļ" pozīcijās pirms kara.

Sārts vērtēja, ka ir vairāki faktori, kas pašlaik īpaši liek dažādiem politikas spēlētājiem runāt par kara noregulējumu - ir gana liels satraukums, kā situāciju varētu ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanu iznākums, frontē ne viena no pusēm nespēj atrast veidus, kā strauji mainīt situāciju, ir tas ir kļuvis par izturības karu, turklāt Ukrainas sabiedrība trīs kara gados ir ļoti nogurusi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Eksperts: Latvija militāri var justies droši. Bet izskatās, ka nekas nav droši!

Latvija militāri pašlaik var justies droši, šādu vērtējumu intervijā laikrakstam "Diena" sniedzis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Krievijā drona triecienā aizdegusies munīcijas noliktava Toropecā

Tveras apgabalā naktī uz trešdienu drona trieciena rezultātā izcēlies ugunsgrēks munīcijas noliktavā Toropecā, ziņo amatpersonas.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Pasaule Krievu triecienā Harkivā nogalināts viens cilvēks, 42 ievainoti

Krievijas armijas triecienā Harkivā svētdien nopietni postījumi nodarīti 12 stāvu dzīvojamam namam, dzīvību zaudējis viens cilvēks, 42 ievainoti, pavēstīja pilsētas mērs Ihors Terehevs.