• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Prezidents: Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:15, 01.08.2024


Naida runa visās tās izpausmēs ir jāsoda bargi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

Vaicāts, kāda ir situācija ar Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu izpratni par naida runu, verbāliem uzbrukumiem, viņš norādīja, ka tā ir diezgan bēdīga. Šī izpratne diemžēl veidojas lēni, viņš atzina.

Rinkēvičs uzsvēra, ka nesenais Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedums, kurā konstatēts diskriminācijas aizlieguma pārkāpums saistībā ar 2021.gadā notikušo homofobisku uzbrukumu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pasniedzējam Denisam Hanovam, ir signāls mūsu tiesībaizsardzības iestādēm un tiesām, ka šīs lietas ir jāuztver nopietni.

Viņš teica, ka šo ECT spriedumu valsts vēl var pārsūdzēt, tas ir valdības ziņā. Viņaprāt, gan mazāk būtu jācīnās tiesās, bet vairāk jāsakārto lietas pašu mājās. "Jo tas ir signāls, ka ir lietas, pie kurām jāpiestrādā," viņš atzina.

Kā vēstīts, ir ECT par konstatēto pārkāpumu likusi Latvijas valstij Hanovam izmaksāt kompensāciju 10 000 eiro apmērā.

Hanovs piedzīvoja uzbrukumu 2021.gadā, kad viņš kopā ar savu dzīvesbiedru vakarā gāja gar Ķengaraga tirgu. Divi agresīvi vīrieši sākuši Hanovu un viņa dzīvesbiedru apsaukāt, iespēruši Hanovam pa muguru, izteica seksuālā rakstura piezīmes, kā arī mēģinājuši uzbrukt, taču cietušais patvēries ziedu kioskā.

Izmeklējot šo incidentu, viens no uzbrucējiem, kuru policijai izdevās identificēt, atzina, ka viņa darbības motivēja nepatika pret homoseksuāliem cilvēkiem un viņš gribēja panākt, lai viņi vairāk neizrāda savu seksuālo orientāciju. Valsts policija sākumā bija ierosinājusi krimināllietu, bet vēlāk to izbeidza un tā vietā sāka administratīvā pārkāpuma procesu.

ECT secināja, ka administratīvā pārkāpuma lietvedība šajā lietā nesniedza ne taisnīgu gandarījumu pieteicējam, ne adekvātu sodu vainīgajam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs kritizē ministriju komunikāciju ar sabiedrību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien pēc tikšanās Rīgas pilī ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV) kritizēja ministriju komunikāciju ar sabiedrību.

Sabiedrība Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Jāsniedz atbalsts Ukrainai un Moldovai reformu ieviešanā

Jāsniedz nepieciešamais atbalsts Ukrainai un Moldovai Eiropas Savienības (ES) integrācijas reformu ieviešanā, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš otrdien Rīgas pilī tikās ar Luksemburgas ārlietu ministru Ksavjē Betelu.

Sabiedrība Rinkēvičs: patiesības mirklis par valdības rīcībspēju gaidāms rudenī

"Patiesības mirklis" par Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcībspēju gaidāms pēc vasaras pārtraukuma, pirmdien intervijā TV3 izteicās Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.