Aptauja:«Karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams»

Sabiedrība
VS.LV 13:47, 01.08.2024 0

15% respondentu apsver iespējas pārcelties uz dzīvi uz citu valsti, jo baidās no Krievijas draudiem Latvijai.

 
Foto: LETA

Trešdaļa jeb 36% Latvijas iedzīvotāju Latvijā jūtas droši, jo Latviju sargā dalība NATO aliansē, liecina SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja, kas tapusi pēc Valsts kancelejas pasūtījuma.

Šī gada marta aptauja uzrādīja līdzīgus rezultātus, proti, tad drošības sajūtu izjuta 35% aptaujāto.

Tāpat pētījums rāda, ka trešā daļa jeb 32% iedzīvotāju piekrīt tam, ka jūtas droši, jo Latvijai nav tieša militāra apdraudējuma. Tikpat liela daļa tā norādīja martā.

Savukārt 28% iedzīvotāju aptaujā norādījuši, ka jūtas droši, jo Latvija iegulda aizsardzībā un drošībā, turklāt tas ir statistiski būtisks pieaugums, salīdzinot ar martu, kad šādu viedokli pauda 22% aptaujāto, norāda aptaujas veicēji.

Līdztekus 19% iedzīvotāju tic Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktajam, ka Krievijai nav plānu iebrukt Latvijā, liecina aptauja.

Tomēr 19% aptaujāto piekrīt tam, ka karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams, 15% apsver iespējas pārcelties uz dzīvi uz citu valsti, jo baidās no Krievijas draudiem Latvijai, savukārt 14% iedzīvotāju piekrīt tam, ka Krievijas uzbrukums kādai no Baltijas valstīm tuvāko gadu laikā ir neizbēgams. Turklāt piekrišanā šiem apgalvojumiem nav būtisku izmaiņu kopš šī gada marta, atzīmē pētījuma veicēji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Pasaule Sprūds Minhenes drošības konferencē mudina Rietumus vairāk investēt aizsardzībā

Rietumiem daudz vairāk resursu ir jāinvestē aizsardzībā, lai spētu atbalstīt gan Ukrainu, gan stiprinātu NATO kolektīvo aizsardzību, uzsvēris Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), piedaloties Minhenes drošības konferencē un tiekoties ar sabiedroto valstu amatpersonām.

Sabiedrība Rinkēvičs: ir jāgatavojas visiem scenārijiem

Pārdomāti, racionāli un bez nolemtības sajūtas ir jāgatavojas visiem scenārijiem, sociālajā medijā "Facebook" uzsver Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot izskanējušās runas par iespējamu Krievijas uzbrukumu kādai NATO dalībvalstij nākamo trīs līdz desmit gadu laikā.

Sabiedrība Pastiprina sodus par noziegumiem pret valsts drošību

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par noziegumiem pret valsts drošību, par atsevišķiem nodarījumiem pat paredzot iespēju piemērot mūža ieslodzījumu.

Sabiedrība 25% skolēnu uzskata, ka Latvija pēc 10 gadiem atradīsies Krievijas sastāvā

Latvijas skolēni apzinās demokrātijas vērtību un spēj identificēt Latvijas drošības garantus, taču bažas rada tā skolēnu grupa, kas netic Latvijas ilgtspējai un nākotnei, pauda Latvijas Universitātes vadošā pētniece Ireta Čekse, iepazīstinot ar starptautiskā pilsoniskās izglītības pētījuma "ICCS 2022" pirmajiem rezultātiem.