• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā nogādāti Kanādas sabiedroto helikopteri Griffon

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 23:24, 29.07.2024


Turpinot NATO daudznacionālās brigādes štāba attīstību, Kanādas sabiedrotie Latvijā nogādājuši helikopterus CH-146 "Griffon", informē Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS).



Kanādas puse norāda, ka šie helikopteri veidos būtisku daļu no Kanādas valdības ieguldījuma daudznacionālās brigādes štāba veidošanā.

Par Kanādas plāniem izvietot helikopterus Latvijā pērnā gada nogalē paziņoja Kanādas nacionālās aizsardzības ministrs Bils Blērs pēc tikšanās ar Latvijas aizsardzības ministru Andri Sprūdu (P).

Blērs toreiz informēja, ka no 2024.gada vasaras Kanāda Latvijā izvietos četrus "Griffon" helikopterus, bet no 2025.gada rudens periodiski izvietos šeit helikopterus "Chinooks".

Kanādas ministrs arī pavēstīja, ka Kanāda izvietos Latvijā tuvās darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas un arī pretdronu sistēmas.

Jau ziņots, ka pērn jūlijā Latvija un Kanāda Ādažu bāzē parakstīja ceļa karti, iezīmējot jau sasniegto, kā arī nosakot turpmākos soļus Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai no bataljona līdz brigādes līmenim.

Šogad 3.jūlijā militārajā bāzē "Ādaži" notika svinīga ceremonija, kas iezīmēja NATO daudznacionālās kaujas grupas Latvijā palielināšanas līdz brigādes līmenim uzsākšanu un jaunās NATO daudznacionālās brigādes Latvijā izveidi, ko veidos vairāk nekā 3500 karavīri un kuras dalībvalstis būs arī Dānija un Zviedrija.

Turpmāko mēnešu laikā sabiedrotie un Latvija ir apņēmušies veikt arī citus pasākumus, kas svarīgi Kanādas vadītās daudznacionālās kaujas grupas pārveidē par kaujas spējīgu brigādi. Plānots, ka brigāde pilno kaujas gatavību sasniegs līdz 2026.gadam.

Kanāda ir vadošā valsts Latvijā izvietotajai NATO daudznacionālajai kaujas grupai, kas apvieno ap 1900 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas, kuri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS komandieris rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā dienestā

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš rosina apsvērt sieviešu iesaukšanu obligātā kārtā valsts aizsardzības dienestā (VAD), ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Kalniņš.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Sabiedrība Esplanādē norisināsies Latvijas armijas 105.gadadienas svinības

Trešdien Rīgā, Esplanādē, norisināsies Latvijas armijas 105.gadadienai veltīti svinīgi pasākumi, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Kriminālziņas Militāro mācību laikā gājis bojā NBS karavīrs

Ceturtdien ceļu satiksmes negadījumā militāro mācību laikā, gūstot ar dzīvību nesavienojamas traumas, miris Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, VS.LV informēja NBS.