Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 08:59, 26.07.2024 0

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

 

Šajā rudenī darbību sāks Latvijā pirmā virtuālās realitātes spēļu dizaina skola “Dateks Gaming School”. Skolas mērķis ir sniegt jauniešiem nepieciešamās prasmes un zināšanas, lai viņi varētu ne tikai attīstīt savas spējas virtuālās realitātes vidē, bet arī kļūtu par nākotnes tehnoloģiju izstrādātājiem.

Skolu izveidojis datoru komplektēšanas un sastāvdaļu tirdzniecības biznesmeni, piesaistot virtuālās realitātes jomā atzītus speciālistus.

“Interešu izglītība ir viens no nozīmīgākajiem veidiem, kā palīdzēt bērniem un jauniešiem virzīt savu zinātkāri un entuziasmu uz jēgpilnu personības attīstību. Turklāt virtuālās realitātes žanram šobrīd ir milzīgs izaugsmes potenciāls. Jauniešiem Latvijā līdz šim nav bijušas pieejamas iespējas padziļināti apgūt zināšanas par dizaina, objektu interakciju un animācijas veidošanu virtuālajā vidē,” teic “Dateks Gaming School” izveidotājs Imants Mūrnieks.

Viņš arī uzsver, ka skola palīdzēs jauniešiem pārorientēties no satura patērētājiem uz tā radītājiem, sniedzot gandarījumu no jaunrades procesa.

Sadarbībā ar nozares ekspertiem

Programmas izstrādē ir piedalījies Vidzemes Augstskolas virtuālās realitātes virziena vadošais pētnieks un “VR-Lab” vadītājs asoc. prof. Arnis Cīrulis un “VReach” un “Vetvr” dizainere un virtuālās realitātes spēļu autore Alise Čukova.

“Latvijā jau ir izveidotas un sekmīgi darbojas vairākas programmēšanas skolas bērniem un jauniešiem, bet līdz šim nebija skolas virtuālās realitātes izstrādes prasmju apgūšanai. “Dateks Gaming School” izmanto jaunāko no virtuālās realitātes un mākslīgā intelekta tehnoloģijām, kas jauniešiem sniedz lielisku iespēju apgūt prasmes, kam jau ir milzīgs potenciāls un pieprasījums darba tirgū,” teic A. Cīrulis.

Pagaidām tikai Rīgā

Jaunā ārpusskolas interešu izglītības programma pirmo audzēkņu apmācību sāks jau šī gada septembrī. Mācību kurss plānots deviņu mēnešu garumā. Šajā laikā jaunieši, izmantojot jaunāko tehnoloģiju sniegtās iespējas, apgūs 3D dizainu un animāciju, lai mācību noslēgumā izveidotu katrs savu datorspēli. “Dateks Gaming School” mācības ir paredzētas jauniešiem vecumā no 10 līdz 18 gadiem. Mācību programma ir saņēmusi Rīgas domes akreditāciju.

“Lai aprīkotu “Dateks Gaming School” mācību telpas ar jaunākās paaudzes spēļu datoriem un “Meta Quest 3″ virtuālās realitātes brillēm, kā arī pielāgotu telpas efektīvai mācību procesa apguvei, ir nepieciešamas lielas investīcijas. Tādēļ pirmajā mācību gadā nodarbības plānojam tikai Rīgā. Ja redzēsim lielu interesi un vēlmi apgūt nākotnes tehnoloģijas arī no citu pašvaldību jauniešiem, domāsim risinājumus, kā sadarbībā ar pašvaldībām vai izglītības iestādēm nodrošināt šo iespēju arī plašākai auditorijai,” teic I. Mūrnieks.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien tiek atvērta jauna vasaras darba iespēja jauniešiem (+VIDEO)

Dalībai laipni aicināts pieteikties ikviens interesents neatkarīgi no vecuma un pieredzes līmeņa.

Kultūra Bīskaps: Jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies

Ar nožēlu jāatzīst, ka daudzu, sevišķi jaunu cilvēku vērtību sistēma ir degradējusies, sestdien Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinīgajā dievkalpojumā Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē sacīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Sabiedrība Delna: daļai jauniešu netic savām spējām ietekmēt lēmumus skolā

Daļai jauniešu nav ticības spējai ietekmēt lēmumus skolā un vēl jo vairāk pašvaldībā, liecina biedrības "Sabiedrība par atklātību - Delna" ("Delna") veiktā aptauja par jauniešu pilsonisko līdzdalību.

Ekonomika 80 Latvijas uzņēmumi piedāvā darbu jaunā sociālajā platformā (+VIDEO)

Projekta mērķis ir ne tikai sekot līdzi darba tirgus tendencēm, bet arī pavērt perspektīvas darba iespējas cilvēkiem no reģioniem.