• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā mainīs vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:34, 22.07.2024


No 1.augusta Rīgā tiks veiktas izmaiņas vairāku pieturvietu nosaukumos.


Foto: LETA

Visas sabiedriskā transporta pieturas, kas atrodas Uzvaras parka malās pie Slokas ielas, Uzvaras bulvāra un Raņķa dambja krustojuma, turpmāk sauks "Uzvaras parks", visas pieturas pie Slokas un Kalnciema ielas krustojuma - "Valsts arhīvs", visas pieturas pie Tallinas, Aristida Briāna un Miera ielas krustojuma - "Dzemdību nams", bet visas pieturas pie Aristida Briāna un Krišjāņa Valdemāra ielas krustojuma - "Franču licejs".

Pieturvietu "Z.A. Meirovica bulvāris" pie pamatskolas "Rīdze" turpmāk sauks "Nacionālais teātris", tāpat kā pieturu otrā ielas pusē pie Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, savukārt pieturvietas "11.novembra krastmala", kas atrodas Akmens tilta galā Vecrīgas pusē, tiks pārdēvētas par pieturvietām "Grēcinieku iela", bet pietura "Elizabetes iela" uz Krišjāņa Valdemāra ielas - par "Mākslas muzejs".

3. trolejbusa un 11. autobusa pieturvietā "Alojas iela", kas atrodas uz Krišjāņa Valdemāra ielas virzienā uz centru, papildus nosaukumam tiks atskaņots audio paziņojums "Dzemdību nams".

2.tramvaja maršruta pieturvieta "Slokas iela" virzienā uz centru tiks pārdēvēta par pieturu "A.Grīna bulvāris".

1. un 19. trolejbusa, kā arī 2., 20. un 24. autobusa maršruta pieturvieta "Dzirnavu iela" virzienā no centra tiks pārdēvēta par pieturu "Hanzas iela".

5., 7. un 11. tramvaja maršruta pieturvieta "Kronvalda bulvāris" virzienā uz Iļģuciemu, Ķengaragu un Mežaparku tiks pārdēvēta par pieturu "Ausekļa iela".

1. trolejbusa maršruta pieturvieta "Lāčplēša iela" virzienā uz Pētersalas ielu tiks pārdēvēta par pieturu "Blaumaņa iela", bet pieturvieta "Brīvības bulvāris" - par pieturvietu "Tērbatas iela".

Pieturvietu nosaukumus izmaiņas paredzētas arī Berģos, Bolderājā, Čiekurkalnā, Iļģuciemā, Imantā, Ķengaragā, Latgales apkaimē un citviet.

Ar izmaiņām iespējams iepazīties "Rīgas satiksmes" mājaslapā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.

Sabiedrība Teju dubultosies braukšanas maksa Jūrmalas sabiedriskajā transportā

No 1.augusta gandrīz dubultosies sabiedriskā transporta braukšanas maksas tarifi Jūrmalas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos, ceturtdien lēmusi pilsētas dome.

Sabiedrība Šodien Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas

Šodien Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".

Sabiedrība Jāņos Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas

Šodien un 24.jūnijā Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas, kā arī tiks nodrošināti papildu reisi, informēja uzņēmumā "Rīgas satiksme".