"Dārznieku brokastis" un citas aktivitātes. Atbalstīti astoņi projekti

Sabiedrība
VS.LV 16:57, 22.07.2024 0

Rīgas Apkaimju iedzīvotāja centra izsludinātā projektu konkursa par apkaimju iniciatīvu un piederības sajūtas veicināšanu otrajā uzsaukumā finansiāls atbalsts piešķirts astoņiem projektiem par kopējo summu 25 845 eiro.

 

Konkursā kopā iesniegti 18 projektu pieteikumi par kopsummu 57 988 eiro. Iesniegtajos projektos ietverti apkaimes iedzīvotāju forumi, sporta un kultūras pasākumi, filmu vakari, patriotiskās nedēļas pasākumi, pārgājieni un vakari kultūras mantojuma izzināšanai, apkaimes mājas lapas izveide un dažādi kopābūšanas un koprades pasākumi, kā piemēram, "Dārznieku brokastis", apkaimes dārziņu vakariņas un dārza mēbeļu veidošanas darbnīca.

Konkursa mērķis ir sniegt līdzfinansējumu projektiem, kas aktualizē un veicina Rīgas iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību, kā arī izglīto un informē iedzīvotājus par šo tēmu, tai skaitā veicina brīvprātīgo darbu un piederības sajūtu savai apkaimei, pilsētai un valstij, aktivizē apkaimju kustību kā vienu no iedzīvotāju pašorganizācijas veidiem, lai veiktu vietējās kopienas interešu aizstāvēšanu, izzinātu iedzīvotāju problēmas un meklētu risinājumus savstarpējā iedzīvotāju un pašvaldības sadarbībā, kā arī nodrošinātu iedzīvotāju personisko līdzdalību kopienas dzīves vides uzlabošanā.

Pērn projektu konkursa trijos uzsaukumos dažādām iniciatīvām tika sadalīti 100 000 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Sabiedrība Atbalsta Puškinam veltītu piemiņas objektu demontāžu Rīgā

Puškina piemiņas zīmes demontāžu rosināja biedrība "Publiskās atmiņas centrs".

Sabiedrība Vērtēs Puškina pieminekļa demontāžu Rīgā

"Nav izprotams, kāpēc vienu Puškina pieminekli Rīgā nojauca, bet otru pilsēta nenojauc", uzsver Publiskās atmiņas centra padomes loceklis Didzis Šēnbergs.