• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Čakša pārdomājusi reorganizēt aģentūru

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:55, 18.07.2024


Ministre pieņēmusi lēmumu no reorganizācijas rīkojuma izslēgt Latviešu valodas aģentūru.



“Aģentūru apvienošana ir balstīta Valsts kontroles un OECD rekomendācijās. Uzklausot un novērtējot tos daudzos un dažādos viedokļus, kas sūtīti man un publicēti publiskajā telpā par Latviešu valodas aģentūras izglītības funkcijas pievienošanu jaunajai institūcijai, esmu pieņēmusi lēmumu no reorganizācijas rīkojuma projekta izslēgt Latviešu valodas aģentūru, kas paredzēja vairāku IZM pakļautībā esošo aģentūru apvienošanu. Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka latviešu valoda ir mūsu valsts fundaments, visām mūsu kopīgajām darbībām jābūt vērstām uz tās stiprināšanu,” uzsver izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

IZM jau rudenī aicinās ekspertus iesniegt savus priekšlikumus un rekomendācijas valsts valodas lomas un politikas stiprināšanai, ņemot vērā tās fragmentāciju, akūtu latviešu valodas pedagogu trūkumu u.c. problēmjautājumus.

IZM ir nodevusi publiskajai apspriešanai tiesību akta projektu par Valsts izglītības satura centra, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras funkciju dublēšanās novēršanu tuvāko divu gadu laikā, veidojot vienas pieturas aģentūru, tādējādi attīstot jaunu iestādi, kurā būtu novērstas vairāku funkciju dublēšanās izglītības sistēmā. Apvienošanas rezultātā, tiktu stiprinātas šo programmu realizēšanas iespējas plašākai mērķauditorijai, piemēram, tas attiecas uz Erasmus+ programmu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Peldvietās saglabājas līdz 21 grādam silts ūdens

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūras piekrastē daudzviet svārstās ap 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Pēc rekonstrukcijas Saeimas nama jumts būs staigājams (+VIDEO)

Pirmais Vidzemes bruņniecības nams bija celts 1755. gadā.

Sabiedrība Pēcpusdienā daudzviet valstī gaisa temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem

Otrdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +20..+24 grādiem Ziemeļkurzemē un vietām Rīgas līča piekrastē līdz +25..+28 grādiem pārējā valstī.

Sabiedrība Par naida noziegumu tiesa piespriež pusotru gadu cietumā

Rīgas pilsētas tiesa kādam skinhedu subkultūras pārstāvim par naida noziegumu piespriedusi pusotru gadu cietumā, savukārt viņa biedram probācijas uzraudzību.

Lasiet arī