• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Darbs pāri okeānam: ko simts latviešu jauniešu redzēja Amerikā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:13, 17.07.2024


"Cilvēki ir ekspresīvi, atvērti", - pauž mūsu jaunieši.


Latviešu nometne Šeltonā, ASV, savā dabā atgādina Latviju.

Grāmatas ir pasaules dārgākās bagātības un labākais mantojums paaudzēm un tautām, tā rakstīja slavenais amerikāņu autors Henrijs Deivids Toro. Mūsdienu augsto tehnoloģiju laikmets, šķiet, mūs attālinājis no omulīgiem vakariem ar grāmatu rokās. Vai tiešām varam ļauties drukas pesimismam? Nebūt nē. Grāmatas joprojām pērk - un to pierāda tiešās pārdošanas studentu komandas no Southwestern Advantage, kas tirgo grāmatas ASV. Šogad programmā piedalās 97 studenti no Latvijas, no kuriem 91 ir ASV (Teksasas, Jūtas, Kalifornijas, Ņūmeksikas, Minesotas, Montanas, Dienvidkarolīnas un Dienviddakotas štatos), savukārt 6 - Kanādā (Ontario un Saskačevanas provincēs).

"Šogad esam daudz! Tikko savas apmācības ir izgājušas 10 komandas no Latvijas. Manā grupā ir 4 komandas - 35 cilvēki, un mans uzdevums ir palīdzēt programmas dalībniekiem sasniegt savus mērķus. Tam noder mana 12 gadu laikā uzkrātā pieredze," stāsta Sanita, Southwestern Advantage pārdošanas vadītāja. Katru dienu viņa ir ciešā kontaktā gan ar studentiem, kas tikko ieradušies citā pasaules malā praktizēt pārdošanas iemaņas, gan ar citiem pārdošanas vadītājiem. Ik dienu ir gatavs plāns gan komandām, gan katram individuāli.

Kā notiek apmācības? Tās sākas jau Latvijā, pavasarī. Reizi mēnesī ambiciozo jauniešu komanda tiekas, lai mācītos pārdošanas iemaņas un pašizpausmi. Šogad apmācības notika Rīgas Tehniskajā universitātē, un izrunātas tādas tēmas kā ASV skolu sistēma, pārdošanas psiholoģija, motivācija, individuālie mērķi, piemērotība programmai. Viņiem māca arī par amerikāņu dzīves stilu un naudas tērēšanas paradumiem, un protams, par pašiem produktiem - grāmatām. Jautāsiet, kādas grāmatas tiek pārdotas? Vieglāk, šķiet, būtu pārdot kādu izklaidējošo literatūru, bet, nē - studentu misija ir pārdot izglītības programmai atbilstošas mācību grāmatas, kas palīdzēs ģimenēm ar bērniem sagatavoties skolai, veiksmīgi pildīt skolas mājas darbus, paplašināt savu redzesloku un panākt lielo mērķi - iestāties universitātē.

Tikko noslēdzies apmācību otrais posms, nu jau ASV. Pēc izkāpšanas no lidmašīnas un viesnīcas sasniegšanas uzsākās straujas apmācības klātienē. "Klausāmies lekcijas, trenējamies pārdot caur lomu spēlēm. Mācāmies strādāt droši. Tālāk studenti jau dosies katrs uz savu štatu pielietot iegūtās prasmes praksē. Mana pirmā pieredze ar Ameriku bija ārkārtīgi interesanta - sapratu, ka šī valsts ir tieši tāda, kādu to rāda filmās. Cilvēki ir ekspresīvi, atvērti, pa ceļu brauc skolas autobusi, apkārt daineri," atceras Sanita. Viņa stāsta, ka darbs ir emocijām pilns.

Tā nav tikai pārdošana, bet arī cilvēku iepazīšana. Jauna sieviete atceras daudz sirsnīgu gadījumu: pieklauvējot pie durvīm, viņu pie sevis ielaida kāda bērna vecvecāki. Sarunas laikā viņa redzēja pāra mijiedarbību - sirsnīgus jokus, mīļumu, rūpes par mazbērnu. Viņi ļoti vēlējās, lai bērns lasa, tāpēc iegādājās nevis rotaļlietas un mantas, bet grāmatas. Nopirka grāmatas arī no viņas. Tajā brīdī Sanita saprata: "Es taču vēlos, lai man ar vīru ir tieši tādas vecumdienas! Lai jokojam, pavelkam viens otru uz zoba, rūpējamies viens par otru un mazbērniem. Lai ir mīlestība pret dzīvi, dzirksteles acīs un dzīvesprieks."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Peldvietās saglabājas līdz 21 grādam silts ūdens

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūras piekrastē daudzviet svārstās ap 20 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Pēc rekonstrukcijas Saeimas nama jumts būs staigājams (+VIDEO)

Pirmais Vidzemes bruņniecības nams bija celts 1755. gadā.

Sabiedrība Pēcpusdienā daudzviet valstī gaisa temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem

Otrdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +20..+24 grādiem Ziemeļkurzemē un vietām Rīgas līča piekrastē līdz +25..+28 grādiem pārējā valstī.

Sabiedrība Par naida noziegumu tiesa piespriež pusotru gadu cietumā

Rīgas pilsētas tiesa kādam skinhedu subkultūras pārstāvim par naida noziegumu piespriedusi pusotru gadu cietumā, savukārt viņa biedram probācijas uzraudzību.

Lasiet arī

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai augustā straujāks kāpums par prognozēto

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada augustā palielinājies līdz 67,8 punktiem salīdzinājumā ar 66,4 punktiem jūlijā, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozēto, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.

Pasaule Politico: ASV apsver iespēju nodrošināt Ukrainai spārnotās raķetes JASSM

ASV administrācija apsver iespēju nodrošināt Ukrainai spārnotās raķetes JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile), kas tiek palaistas no iznīcinātājiem F-16, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".