• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Apsūdz slepenpolicistu par nelikumīgu ilgstošu izsekošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:42, 17.07.2024


Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes operatīvais darbinieks apsūdzēts par nelikumīgu ilgstošu izsekošanu.



Apsūdzība celta pēc Krimināllikuma panta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, proti, par ļaunprātīgu un bez tiesiska pamata un īpaša pilnvarojuma sevišķā veidā veicama operatīvās darbības pasākuma - personas ilgstošas novērošanas jeb izsekošanas, veikšanu.

Ar savām darbībām apsūdzētais atstāja būtisku ietekmi uz izsekojamās personas, kā arī citu personu neaizskaramo brīvības zonu, privāto dzīvi un ievērojami aizskāra tās neaizskaramību, radot būtisku kaitējumu ar likumu aizsargātas personas interesēm.

Apsūdzētais prettiesiski apgāja Augstākās tiesas priekšsēdētāja vai viņa īpaši pilnvarota Augstākās tiesas tiesneša operatīvās darbības pirmskontroles pilnvaras un nihilistiski ignorēja tiesu varu, ievērojami apdraudēja tiesiskas valsts pastāvēšanas pamatprincipus un valsts jurisdikcijas intereses, norādīja prokuratūrā.

Tāpat viņš ievērojami apdraudēja iespējamo noziedzīgo nodarījumu pierādīšanu, jo viņa darbības rezultātā tika apdraudēta kriminālprocesā iegūto pierādījumu pieļaujamība un izmantojamība.

Pirmstiesas izmeklēšanu šajā krimināllietā veica un pēc tam krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodeva Iekšējās drošības birojs.

Ņemot vērā, ka krimināllietas materiālos ir informācija, kas satur valsts noslēpuma objektu, tad plašāka informācija netiek sniegta.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pēc rekonstrukcijas Saeimas nama jumts būs staigājams (+VIDEO)

Pirmais Vidzemes bruņniecības nams bija celts 1755. gadā.

Sabiedrība Pēcpusdienā daudzviet valstī gaisa temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem

Otrdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +20..+24 grādiem Ziemeļkurzemē un vietām Rīgas līča piekrastē līdz +25..+28 grādiem pārējā valstī.

Sabiedrība Par naida noziegumu tiesa piespriež pusotru gadu cietumā

Rīgas pilsētas tiesa kādam skinhedu subkultūras pārstāvim par naida noziegumu piespriedusi pusotru gadu cietumā, savukārt viņa biedram probācijas uzraudzību.

Sabiedrība Rudzu maizes dalīšanas programmu izglītības iestādēs šogad tomēr neīstenos

Sabiedrībā iepriekš negatīvu attieksmi izpelnījušos rudzu maizes dalīšanas programmu izglītības iestādēs šogad tomēr neīstenos, un tās nākotni 2025.gadā Zemkopības ministrija (ZM) vēl vērtēs, aģentūrai LETA pastāstīja ministrijas pārstāvji.