• Bella,
  • Berta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Abu Meri: bezrecepšu zāļu cenas jaunā reforma neskar

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:00, 17.07.2024


Veselības ministrija (VM) varētu apsvērt izmaiņas arī bezrecepšu zāļu uzcenojumos, taču tas noteikti nenotiks tuvākajā laikā, trešdien intervijā TV3 stāstīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).



Valdība 16.jūlijā apstiprināja jauno recepšu zāļu uzcenojuma modeli, kuram vajadzētu samazināt recepšu zāļu cenas. Jaunais uzcenojuma modelis būs spēkā no 2025.gada 1.janvāra, un VM vadība sola, ka tas cenas medikamentiem aptiekās kopumā samazinās par 15%- 20%.

Abu Meri atzina, ka bezrecepšu zāļu cenas jaunā reforma neskar. Par izmaiņām šajā jomā varētu tikt domāts, bet ne drīzumā.

Ministrs domā, ka problēmas Latvijā esot tieši ar dārgākajiem medikamentiem, bet lētāko cenas jau pašlaik esot konkurētspējīgas ar kaimiņvalstīm.

Vērtējot jaunās reformas ietekmi, ministrs noraidīja farmācijas nozares paustās bažas, jo neesot nekādu datu, kas pierādītu, ka ar izmaiņām samazināsies medikamentu pieejamība, īpaši reģionos. Politiķis farmācijas nozares neapmierinātību skaidroja kā bailes no pārmaiņām.

Vienlaikus ministrs sola, ka VM kopā ar farmaceitiem monitorēs mazo aptieku situāciju un domās par atbalsta pasākumiem tām, ja redzēs problēmas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pēc rekonstrukcijas Saeimas nama jumts būs staigājams (+VIDEO)

Pirmais Vidzemes bruņniecības nams bija celts 1755. gadā.

Sabiedrība Pēcpusdienā daudzviet valstī gaisa temperatūra pakāpsies virs +25 grādiem

Otrdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +20..+24 grādiem Ziemeļkurzemē un vietām Rīgas līča piekrastē līdz +25..+28 grādiem pārējā valstī.

Sabiedrība Par naida noziegumu tiesa piespriež pusotru gadu cietumā

Rīgas pilsētas tiesa kādam skinhedu subkultūras pārstāvim par naida noziegumu piespriedusi pusotru gadu cietumā, savukārt viņa biedram probācijas uzraudzību.

Sabiedrība Rudzu maizes dalīšanas programmu izglītības iestādēs šogad tomēr neīstenos

Sabiedrībā iepriekš negatīvu attieksmi izpelnījušos rudzu maizes dalīšanas programmu izglītības iestādēs šogad tomēr neīstenos, un tās nākotni 2025.gadā Zemkopības ministrija (ZM) vēl vērtēs, aģentūrai LETA pastāstīja ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī

Veselība Veicināt zāļu pieejamību un uzraudzību

Lai veicinātu zāļu un medicīnas ierīču uzraudzību un pieejamību, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 12.jūnijā, trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Farmācijas likumā.

Veselība Latvijā ziņo par zāļu blaknēm: izsitumi, dermatīts, alerģijas (+VIDEO)

ZVA aicina iedzīvotājus bez šaubīšanās ziņot par visām reakcijām, ja ir kaut niecīgākās aizdomas.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Iedzīvotājus aicina periodiski pārlasīt zāļu lietošanas instrukciju

Katra zāļu lietotāja atbildība ir izlasīt medikamentu lietošanas instrukciju, un to svarīgi darīt katru reizi pēc ilgstošas zāļu nelietošanas, nevis reizi desmit gados, Zāļu valsts aģentūras (ZVA) kampaņas "Lieto zāles? Novēro blaknes? Ziņo!" atklāšanā uzsvēra speciālisti.