PTAC: uzraugiet bērnu, kad tas rotaļājas vai peldas (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 09:08, 15.07.2024 0

Jāatceras, ka jūra vai upe var būt arī ļoti bīstama.

 

Jūlijs lutina ar lieliskiem laikapstākļiem, un arī šogad, tāpat kā citus gadus, vasaras periodā peldēšana ir viens no populārākajiem atpūtas veidiem gan pieaugušajiem, gan bērniem. Lai arī ūdens peldes ir tīkami veldzējošas un peldēšana veicina organisma labvēlīgu attīstību un fizisko īpašību uzlabošanos, tomēr ir jāatceras, ka ūdens var būt arī ļoti bīstams, īpaši maziem bērniem.

Bieži vien vecāki bērniem iegādājas dažādus peldlīdzekļus un ūdenī lietojamas rotaļlietas, kas mūsdienās ir pieejamas lielā izvēlē. Svarīgi, ka šīs rotaļlietas un peldēšanas palīglīdzekļi ir nodrošināti ar attiecīgiem brīdinājumiem, instrukcijām un citu nepieciešamo informāciju, kā arī ar pievienotu aprakstu, kā attiecīgais izstrādājums ir lietojams, lai novērstu to nepiemērotu izmantošanu, kas varētu izraisīt nelaimes gadījumus. Svarīgi ir ne tikai komersantam norādīt lietošanas instrukciju, brīdinājumus un citu svarīgu informāciju, bet arī patērētājiem ir svarīgi šo informāciju ielāgot un ņemt vērā.

Lai rotaļāšanās ūdenī un peldēšana nekļūtu bērniem bīstama, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina ievērot sekojošus padomus:

-Vienmēr iegādājies rotaļlietas un peldēšanas palīglīdzekļus no uzticamiem tirgotājiem un interneta veikaliem. Rūpīgi pārbaudiet preces, kas iegādātas interneta veikalos, kas pasniegtas bērnam kā dāvanas, kā arī tās, kas iegādātas lietoto preču veikalos;

-Izvēlieties rotaļlietas un peldēšanas palīglīdzekļus atbilstoši bērna vecumam, spējām un prasmju līmenim.

-Noteikti sekojiet vecuma ieteikumam, it īpaši norādei "Nav paredzēta bērniem, kas jaunāki par 36 mēnešiem" vai "Nav paredzēta bērniem līdz 36 mēnešu vecumam" un simbolam:

-Rūpīgi izlasiet precei pievienotos brīdinājumus un instrukcijas. Ļoti nopietni ņemiet vērā drošības norādījumus;

-Rūpīgi sekojiet instrukcijām, rotaļlietu un peldēšanas palīglīdzekli sagatavojot un lietojot;

-Uzraugiet bērnu, kad tas rotaļājas vai peldas. Izmantojot peldsēdekļus, bērnam jābūt rokas stiepiena attālumā;

-Laiku pa laikam pārbaudiet rotaļlietas un peldēšanas palīglīdzekļus, vai tie nav bojāti un nevar apdraudēt bērnu;

-Vienmēr informējiet ražotāju un pārdevēju par problēmām, kas saistītas ar rotaļlietu un peldēšanas palīglīdzekļu drošumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Veselība Latvijas vecāki, mācot bērnus peldēt, uzticas profesionāļiem (+VIDEO)

Tiek attīstīta roku, kāju, muguras un arī vēdera muskulatūra, kā arī tiek stiprināta kardiovaskulārā veselība.

Interesanti fakti Vēsākais ūdens peldvietās ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un Jūrmalā

Zemākā ūdens temperatūra Latvijas peldvietās sestdienas rītā ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un arī Jūrmalā, bet augstākā - ezeros un upēs Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sports Deičmanam 34.vieta Eiropas junioru čempionātā 200 metru kompleksajā peldējumā

Latvijas peldētājs Nikolass Deičmans trešdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā ierindojās 34.vietā 200 metru kompleksajā peldējumā.

Sports Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas cikls peldēšanā sāksies Rīgā

Starptautiskās Peldēšanas sporta veidu federācijas (WA) apstiprinātajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību kalendārā Baltijas valstu čempionāts būs pirmās sacensības Eiropā, kurās sportistiem būs iespēja izpildīt olimpisko spēļu normatīvus, trešdien ziņo Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).