• Alens,
  • Jorens,
  • Žanis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Bauska pamazām atgūstas pēc vētras. Iedzīvotāji sāk prasīt palīdzību (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:37, 12.07.2024


Šorīt Bauskā jau no agra rīta notiek aktīvi darbi, lai novērstu vētras sekas un sakoptu pilsētu, novēroja aģentūra LETA.


Foto: twitter

Daudzviet cilvēki nogāztos kokus jau ir novākuši un sazāģējuši, taču to ir ļoti daudz.

Kā aģentūrai LETA teica Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Mačeks (NA), būtiski cietis Karpa dārzs, kur faktiski parka vairs neesot.

Lieli postījumi esot nodarīti pilskalna parkā un estrādē. Tur esot paredzami lieli darbi, lai sakoptu teritoriju un nodrošinātu plānotos pasākumus.

Ir arī ceļa izskalojums netālu no Mūsas tilta, kādai skolai sapostīts jumts, ziņots arī par Bauskas stadiona manēžas jumta noraušanu.

Mačeks norādīja, ka šorīt operatīvajā sanāksmē tiks apkopota informācija par postījumu apmēru un lemts par iespēju prasīt palīdzību no valsts.

Pašvaldībā arī izskanēja, ka bojātas arī daudzas privātmājas un būs nepieciešama palīdzība iedzīvotājiem.

Kā ziņots, visvairāk ceturtdienas pērkona negaisā cietusi Bauskas zaļā zona, paziņojis Bauskas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs.

Viņš uzsvēra, ka pilsētā vējš sagāzis ļoti daudz koku.

Bauskas iedzīvotāji sāk prasīt palīdzību vētras seku likvidēšanā

Šodien Bauskas pašvaldībā vēršas iedzīvotāji, lūdzot palīdzību vētras seku novēršanā, novēroja aģentūra LETA.

Kādam īpašumā bojāts mājas jumts, citam cietis šķūnis.

Palīdzība nepieciešama arī nolauzto un izgāzto koku aizvākšanai no teritorijas.

Iedzīvotāji iesniegumus var iesniegt gan klātienē, gan elektroniski, norādot īpašuma adresi, aprakstot situāciju un, ja ir iespēja, pievienojot postījumu fotofiksācijas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja atsevišķi pilsētnieki, situācija vētras laikā bijusi briesmīga. Īsu brīdi neesot bijis iespējas vispār neko redzēt. Lijis stiprs lietus, vējš "griezis zemi ar debesīm kopā", pa gaisu lidojušas koku lapas un zari.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ministrs: Latvijā patvertņu izveidošana izmaksātu ap 100 miljonus eiro

Pirmajā Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas sēdē pieņemti konceptuāli lēmumi par straujāku virzīšanos valsts patvertņu jautājuma sakārtošanā, pēc sēdes žurnālistiem atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Sabiedrība Tetovētājs: Jūsu ceļvedis augstākās profesijas iegūšanai

Vai esat kādreiz domājuši, ko nozīmē būt tetovēšanas māksliniekam? Profesija, kas šobrīd ir savas popularitātes virsotnē, ir izgājusi garu pārvērtību ceļu, lai piedzīvotu to sapni, ko daudzi vēlas īstenot.

Sabiedrība Ziņos par Saeimas ēkas rekonstrukcijas metu konkursa rezultātiem

VAS “Valsts nekustamie īpašumi”, Latvijas Arhitektu Savienība (LAS) un Latvijas Republikas Saeima 30. augustā paziņos par Saeimas nama atjaunošanas metu konkursa rezultātiem.

Sabiedrība Valdes locekļu algas nesamazinās

Šodien kultūras ministre Agnese Lāce tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvjiem. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar sabiedrisko mediju apvienošanu un tās norisi.

Lasiet arī