• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par 210 000 eiro plāno izstrādāt un īstenot līderības programmu valsts pārvaldē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:54, 11.07.2024


Valsts kanceleja (VK) izsludinājusi iepirkumu, kurā meklē pretendentu, kas par 210 000 eiro varētu izstrādāt un īstenot līderības mācību programmu valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem, liecina VK rīkotā iepirkuma informācija.



VK skaidro, ka līderības programmas mērķi ir attīstīt pašreizējo un potenciālo augstākā līmeņa valsts pārvaldes vadītāju līderības kapacitāti atbilstoši mūsdienu prasībām un nākotnes vajadzībām. Tāpat tās mērķis ir sekmēt tādu valsts pārvaldes darba vidi un kultūru, kas vērsta uz kompetenču attīstību un to efektīvu izmantošanu, mudinot augstākā līmeņa vadītājus būt par pozitīvu attīstības paraugu un veicinātāju visiem valsts pārvaldē nodarbinātajiem.

Līderības programmu plānots īstenot aptuveni 270 valsts publiskās pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem no aptuveni 100 tiešajām valsts pārvaldes iestādēm.

Mācības notiks tematisku moduļu formā, nelielās dalībnieku grupās no 12 līdz 16 cilvēkiem, kuru komplektēšanu nodrošinās VK. Pakalpojuma sniedzējam būs jānodrošina deviņu moduļu mācību satura izstrāde un mācību īstenošana četrās tematiskajās moduļu grupās - "Es - līderis", "Līderis sadarbībā ar citiem", "Rezultatīva līderība", "Līderis veido nākotni".

Mācību moduļu apjoms un secība katram dalībniekam būs individuāla un elastīgi pielāgojama, kā arī katrs augstākā līmeņa vadītājs varēs pieteikties uz tiem mācību moduļiem, kas atbilst viņa individuālajām mācību un attīstības vajadzībām, norādīts iepirkumā dokumentācijā.

Paredzēts, ka mācības notiks klātienē, un mācību telpas, tehnisko aprīkojumu līdz ar mācību materiālu izstrādi, to izplatīšanu dalībniekiem nodrošinās iepirkuma uzvarētājs.

Kopumā trīs gadu laikā plānots organizēt ne mazāk kā 27 moduļu mācību grupu apmācīšanu ar ne mazāk kā 324 dalībniekiem no līderības programmas mērķgrupas vidus. Vieni un tie paši mērķauditorijas pārstāvji varēs apgūt vairākus mācību moduļus un varēs būt dalībnieki vairākos moduļos.

Lai saņemtu apliecinājumu par programmas moduļa apguvi, mācību dalībniekiem būs jāpiedalās vismaz 70% no moduļa klātienes aktivitātēm, kā arī jāpilda mājas vai patstāvīgie uzdevumi atbilstoši moduļa plānam vismaz 90% apmērā.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 19.jūlijam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Lasiet arī

Sabiedrība Uzticēšanās publiskajai pārvaldei Latvijā ir zemāka nekā vidēji ES

Uzticēšanās publiskajai pārvaldei Latvijā ir zemāka nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES), tādēļ ir daudz jādara ar maziem ikdienas darbiem, lai vairotu sabiedrības uzticēšanos, starptautiskajā konferencē "VID 30. Transformācija un ilgtspēja", sacīja Valsts kancelejas (VK) direktors Jānis Citskovskis.

Sabiedrība Ēka Elizabetes ielā 2 var kļūt par pirmo valsts biroju

Ēka Elizabetes ielā 2 kopā ar ēku Kronvalda bulvārī 6 var kļūt par pirmo valsts biroju, centralizējot publiskā sektora iestādes no desmit adresēm uz divām, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Sabiedrība Būs vienotā grāmatvedība valsts pārvaldē

Projekta izmaksas plānotas līdz 15 miljoniem eiro, kas ietver Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu investīcijai un valsts budžeta finansējumu.