Rīgā būvēs sešas sociālās aprūpes ēkas

Sabiedrība
LETA 22:51, 04.07.2024 0

Rīgas pašvaldība ir parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par sešu sociālo aprūpes ēku būvniecību pensijas vecuma personām Mežezera ielā 5 un Jūrmalas gatvē, kuru kopējās izmaksas sasniedz 16 200 000 eiro.

 
Foto: LETA

Projekta mērķis ir sešu sociālo aprūpes ēku būvniecība pensijas vecuma personām Rīgā, nodrošinot pāreju no institucionālas ilgtermiņa aprūpes sniegšanas uz kopienā balstītas aprūpes modeli. Tāpat projekta mērķis ir attīstīt ģimeniskai videi pietuvināta sociālā pakalpojuma pieejamību pašvaldības pensijas vecuma personām, saglabājot personas neatkarību un tās aprūpē iesaistīto ģimenes locekļu nodarbinātību.

Projekta gaitā plānots uzbūvēt mājokļus 96 personām.

Pašvaldībā sola, ka dienas režīms klientiem tiks plānots, vadoties pēc individuālajām vajadzībām, piemēram, klients nosaka savu celšanās un ēšanas laiku, dzīvokļa ietvaros vienojas par brīvā laika pavadīšanu grupas telpās un aktivitātēm ārpus. Sociālā darba speciālists veidošot individuālas attiecības ar katru grupas - līdz 16 klientiem - locekli, lai veidotos savstarpēja piesaiste un uzticamība. Speciālists arī reaģēšot uz grupas locekļa individuālajām vajadzībām, ja nepieciešams piesaistīs citus darbiniekus.

Projekta laikā tiks organizēta sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, tai skaitā brīvprātīgo piesaiste, tādējādi veicinot brīvā laika pavadīšanas iespēju dažādību. Atbilstoši klientu spējām, tai skaitā, ņemot vērā klienta veselības stāvokli, plānots nodrošināt maksimālu klienta iesaisti ikdienas darbībās, tādējādi saglabājot klienta neatkarību, piemēram, veikala apmeklēšana ar klientu.

Projekta kopējās izmaksas ir 16 200 000 eiro, tai skaitā Atveseļošanās fonda finansējums ir 7 639 224 eiro un Rīgas pašvaldības līdzfinansējums - 8 560 776 eiro.

Projektu plānots pabeigt līdz 2026.gada vidum. Projektu administrē Rīgas pašvaldības Īpašuma departaments.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Sabiedrība Sēlija rūpējas par savu reģionālo identitāti (+VIDEO)

"Veidosim saskares punktus starp pagātnes mantojumu, tagadni un nākotni".

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Lasiet arī