• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:11, 04.07.2024


Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.


Foto: LETA

Kā atzīmē padome, ir tikušas paplašinātas saistībā ar Krievijas sākto karu pret Ukrainu ieviestās sankcijas, tās vēršot arī pret Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam pietuvināto bijušo ukraiņu oligarhu Viktoru Medvedčuku un viņa līdzgaitnieku Artjomu Marčevski un ar viņiem saistīto "Voice of Europe".

NEPLP konstatējusi, ka arī Latvijā ir pieejama tīmekļa vietne "voiceofeurope.com", kurai nolemts liegt pieeju uz laiku, kamēr būs spēkā ES sankcijas.

"Padome 2024.gada 20.jūnijā saņēma kompetentās iestādes vēstuli, kurā ir norādīts, ka tīmekļa vietnē "voiceofeurope.com" tiek izplatīts saturs, kas rada apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai un kurā izplatītā informācija satur pazīmes, kas liecina par sistemātisku Krievijas agresīvās propagandas izplatīšanu, tajā skaitā, viltus ziņas, kara propagandu, nacionālā naida kurināšanu, kā arī atbalstu Krievijas militārajam iebrukumam Ukrainā," lēmumu pamato NEPLP.

NEPLP lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā Administratīvajā rajona tiesā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība  Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība NEPLP liedz piekļuvi deviņām Krievijas propagandu izplatošām tīmekļa vietnēm

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) liegusi Latvijā piekļuvi deviņām tīmekļa vietnēm, kas izplata Krievijas propagandu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība «Yandex» tiesājas ar NEPLP par darbības ierobežošanu Latvijā

Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesā šodien skatīs SIA "Yandex" pieteikumu atcelt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu, ar kuru tika ierobežota tīmekļa vietnes "yandex.ru" pieejamība Latvijā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Sabiedrība NEPLP rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Saeimas deputātu iesniegtajos grozījumos Darba likumā rosina saglabāt iespēju turpināt satura krievu valodā monitoringu Latvijas informatīvās telpas aizsargāšanai.

Sabiedrība Tiesa atceļ NEPLP piemēroto sodu «Aizliegtajam paņēmienam»

Rīgas apgabaltiesa ir atcēlusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sodu Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Aizliegtais paņēmiens" par pausto informāciju saistībā ar vakcīnu pret Covid-19 efektivitāti, informē LTV.