Pēc lietusgāzēm nākamnedēļ gaidāms sausāks un siltāks laiks

Sabiedrība
LETA 09:24, 03.07.2024 0

Līdz 8.jūlijam Latvijā saglabāsies mainīgi laikapstākļi un iespējamas spēcīgas lietusgāzes, pēc tam pastiprināsies anticiklona ietekme - laiks kļūs sausāks un siltāks, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

 
Foto: LETA

Ceturtdien un piektdien daudzviet īslaicīgi līs, vietām var nodārdēt pērkons, bet sestdien dienas laikā vairs tikai vietām uzlīs. Piektdien un sestdien gaidāmas rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē, naktī uz sestdienu piekrastē brāzmu spēks var sasniegt 20 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies caurmērā līdz +10..+15 grādiem, dienas nebūs siltākas par +17..+22 grādiem, sestdienas pēcpusdienā gaiss iesils līdz +19..+24 grādiem.

Svētdien laiks kļūs tveicīgāks, bet no rietumiem nāks aukstā atmosfēras fronte. Svētdien un pirmdien daudzviet iespējamas stipras lietusgāzes, vietām gaidāms arī pērkona negaiss.

Paredzams, ka no otrdienas, 9.jūlija, paaugstināsies atmosfēras spiediens un laiks kļūs sausāks un saulaināks. Gaidāma arī pakāpeniska gaisa temperatūras paaugstināšanās, iespējams jauns karstuma vilnis.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rozenvalds: Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams pozitīvi

Kādreizējā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pirmais gads Valsts prezidenta amatā vērtējams ar pozitīvu atzīmi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs Juris Rozenvalds, aicināts komentēt Rinkēviča pirmo prezidentūras gadu.

Sabiedrība Ūdens temperatūra peldvietās svārstās ap 20 grādiem

Lielā daļā Latvijas piekrastes, kā arī upēs un ezeros ūdens temperatūra ir 17..22 grādi, aukstāks ūdens saglabājas Rīgas līča Kurzemes piekrastē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sabiedrība Nedēļas pirmā diena gaidāma visai saulaina

Pirmdien Latvijā spīdēs saule, to brīžiem aizsegs mākoņi, priekšpusdienā valsts austrumos saglabāsies apmākušās debesis, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Dienā brīžiem spīdēs saule un daudzviet uzlīs

Trešdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule un daudzviet īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Siltākais ūdens upēs un ezeros saglabājas valsts austrumu daļā

Ūdens temperatūra peldvietās Latvijas austrumu daļā otrdienas rītā vietām vēl sasniedz nepilnus +25 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Otrdien lietus gaidāms galvenokārt Kurzemē

Otrdien Kurzemē, sākot no dienvidrietumiem, gaidāms lietus, vietām līs stipri, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Tuvākajās dienās laiks būs pavēss un brīžiem līs

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra Latvijā būs nedaudz zemāka nekā parasti jūlijā un brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.