Soctīklā par atkrievošanu: «‎Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida»

Sabiedrība
VS.LV 15:32, 01.07.2024 0

Ēdināšanas uzņēmumi var dot savu ieguldījumu valsts valodas mācīšanā.

 

Pazīstams krievvalodīgais blogeris no Rīgas Degi Karajevs protestē pret krievu ēdienkartes izņemšanu no populāras ātrās ēdināšanas restorāna. Tas izraisīja jautrības vilni vairāku komentētāju vidū sociālajā tīklā X (agrāk Twitter).

Andris Vītols: "Jā, neviens jau tagad vairs negrib iet uz krievelīgiem iestādījumiem".

Kristaps Skutelis: "Aha, man ļoti patika Degi dvēseles kliedziens pēc rusņas :)".

vv: "Vaņka tak ir stulbs. Pats apliecina, ka neprot pat angļu val. un bez kirilicas nepratīs ne frī kartupeļus, ne burgeru pasūtīt. Vaņka dumiķis, lai sēž aizkrāsnē un gaida, kad galds pats klāsies, tāpat kā krievu pasakās".

zeltmatis: "Krievijā, viņa senču zemē, viss ir viņa valodā. Latvieši tikai priecātos, ja kaut viens pretīgs vaņka aizvāktos no šejienes tur, kur viņa dzimtene ir, un visās vietās tur viņu apkalpos tikai krieviski, po matuški, mātes valodā. Kā viņiem to ieskaidrot?"

bella: "Lieliski! Citiem uzņēmējiem jāņem par piemēru, rusņa paliks tukšiem vēderiem. Šķiet, ka par šo jāpasaka paldies @liana_langa".

Emīls Rotmejers: "Sen jau vajadzēja atkrievot mūsu valsti".

Einārs Zalkovskis: "Krievs joprojam nesaprot ka viņs ir iebraucejs, un ka viņam ir jaizmirst visas krievu bušanas. Jadzied latvijas himna, jaruna latviski un janosoda putins ar visu kremli. Kam neaiziet, tur palidz tikai čemodans".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Sabiedrība Baltkrievijā un Krievijā aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo

Baltkrievijā un Krievijā šogad bijuši aizturēti vairāki desmiti Latvijas valstspiederīgo, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies tveice

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms karstāks laiks, dažās dienās iespējams pērkona negaiss un ļoti stiprs lietus, liecina jaunākās laika prognozes.

Lasiet arī

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Sabiedrība Siguldā bērniem bez maksas māca drošību, braucot ar divriteni (+VIDEO)

Pilsētā ir lieliska riteņbraukšanas infrastruktūra.

Sabiedrība VID vadība sākusi klientiem draudzīgas pārmaiņas

Ministru prezidente tikās ar VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi un citiem VID vadības pārstāvjiem, kā arī apskatīja VID Klientu apkalpošanas centru, Muitas laboratoriju, Muitas Video kameru centru un iepazinās ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbu.

Sabiedrība  Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.