• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 17:27, 05.07.2024


Latvija ir ieinteresēta konstruktīvā Ķīnas iesaistē Krievijas kara Ukrainā risināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).



Darba vizītē piektdien Latviju apmeklēja Ķīnas valdības īpašais pārstāvis Eiropas jautājumos Vu Hunbo. Vizītes laikā īpašais pārstāvis tikās ar ĀM parlamentāro sekretāri Daci Melbārdi (JV), kā arī ar Divpusējo attiecību direkcijas vadītāju Katarinu Plāteri.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas un Ķīnas divpusējo politisko dialogu, nozaru sadarbību un sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī reģionālos drošības jautājumus. Amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības - Ķīnas sadarbības jautājumus. Īpaša uzmanība sarunās ar Ķīnas valdības pārstāvi tika pievērsta Krievijas agresijai pret Ukrainu, Latvijas amatpersonām uzsverot tās nozīmi Latvijas vitālo drošības interešu kontekstā.

Latvijas intereses sadarbībā ar Ķīnu ir arī līdzsvarotāka tirdzniecības bilance, norādīja ĀM.

Kā liecina informācija ĀM tīmekļvietnē, Ķīna bija viena no pirmajām valstīm, kas 1991.gada 7.septembrī atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu. Diplomātiskās attiecības nodibinātas 1991.gada 12.septembrī. Plašākā vēsturiskā skatījumā Latvijai ir svarīgi, ka okupācijas gados Ķīnas valdība neatzina Latvijas inkorporāciju PSRS.

Latvijas vēstniecība Pekinā, Ķīnā, darbu sāka 1998.gada 25.septembrī pagaidu pilnvarotā lietveža, vēstniecības padomnieka Pētera Pildegoviča vadībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu otrā kārtā uzvarējusi kreiso partiju alianse

Francijā parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārtā svētdien uzvarējusi plaša kreiso spēku koalīcija, apsteidzot gan prezidenta Emanuela Makrona centristus, gan galēji labējos, taču neviena grupa nav ieguvusi absolūto vairākumu, liecina pirmdien publicētie galīgie rezultāti.

Pasaule Ukrainas dronu uzbrukumā aizdegusies Krievijas munīcijas noliktava

Naktī uz svētdienu Ukrainas lidrobotu uzbrukumā aizdegusies munīcijas noliktava Krievijas Voroņežas apgabalā, netālu no Krievijas un Ukrainas robežas.

Pasaule Vēršu skrējienā Pamplonā ievainoti seši cilvēki

Ikgadējā Svētā Fermina festivāla vēršu skrējiena pirmajā dienā Spānijas ziemeļu pilsētā Pamplonā ievainojumus guvuši seši cilvēki, svētdien paziņojuši mediķi.

Pasaule Nopludināta sarakste izgaismo Krievijas centienus sēt paniku Rietumos

Nopludināta Krievijas ārējā izlūkdienesta sarakste devusi dziļāku ieskatu informatīvajā karā, ko Krievija ved pret Rietumiem un kura mērķis ir sēt paniku, bailes un šausmas Rietumos.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā noticis Ukrainas dronu uzbrukums šaujampulvera rūpnīcai

Krievijas rietumos ir noticis Ukrainas dronu uzbrukums šaujampulvera rūpnīcai, ceturtdien pavēstīja ziņu avots Kijivas drošības spēkos.

Pasaule ES pauž bažas par iespējamu Orbāna vizīti Maskavā

Eiropas Savienības (ES) līderi ceturtdien pauda bažas par baumām, ka ES prezidējošās valsts Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns varētu apmeklēt Maskavu.

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.