• Benita,
  • Everita,
  • Verita
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:34, 01.07.2024


Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" skaidroja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Jau drīz varētu tikt noskaidroti būvnieki vairāku tiltu pārbūves projektiem, līdz ar to buvniecības process uz Zemitāna un Vanšu tiltiem varētu tikt sākti vēl šogad. Ķirsis norādīja, ka no Zemitāna tilta pārbūves rezultātā tikt noņemtas arī tur patlaban esošās tramvaja sliedes, jo šāds transporta veids pār šo pārvadu nav paredzēts.

Satiksmes ierobežojumi uz būvniecības laiku noteikti būs, jo bez tiem nevar iztikt. Zemitāna tiltam un Vanšu tiltam varētu tikt noteikti satiksmes ierobežojumi, saglabājot iespējas pārvietoties pāri tiltiem. Taču Gaisa tilts, kas ir ļoti šaurs, satiksmei kādu laiku varētu tikt slēgts.

"Tiltam jāmaina faktiski visa vidējā daļa, un visdrīzāk būs tā, ka tad, kad to pārbūvēs, uz vairākiem mēnešiem satiksme uz tā varētu nebūt iespējama," skaidroja politiķis, solot, ka tuvojoties noteiktajam laikam, pašvaldība nāks klajā ar satiksmes organizācijas shēmām, tostarp būvdarbu vietas apbraukšanas ieteikumiem.

Ķirsis norādīja, ka Gaisa tilta pārbūves rezultātā tas kļūšot platāks, tomēr tā paplatināšanas iespējas ir ļoti ierobežotas tam abās pusēs esošo māju dēļ. Tomēr paplašinājums ir plānots, un tas ļaušot uzlabot situāciju gājējiem un velosipēdistiem. Vēl tiltam tiks mainīts segums, atsakoties no patlaban uz tā esošā bruģa.

Kā ziņots, Rīgā drīzumā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus, preses konferencē teica Ķirsis. Šo projektu īstenošanai jau esot noslēgti līgumi un nepieciešams vien līdz galam pabeigt sarunas ar valdību.

Šo tiltu remontus plānots veikt divu gadu laikā. Pēc tam pašvaldība ķeršoties pie nākamajiem projektiem, piemēram, Gaisa tilta remonta.

Kā preses konferencē norādīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV), tiltu un pārvadu rekonstrukcijas projektu izstrāde notikusi, iesaistot sabiedrību, rīkojot sabiedriskās apspriešanas.

Viņš uzsvēra jauno projektu nozīmi pilsētas centra atslogošanā no kravas transporta. Pabeidzot Dienvidu tilta ceturto kārtu Daugavas labajā krastā un uzbūvējot Kundziņsalas pārvadu, pilsētas centrs faktiski tiks atslogots no kravas transporta tranzīta.

LETA jau ziņoja, ka līdz 2030.gadam tiltu būvniecībā un rekonstrukcijā Rīgā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šovasar Rīgā uzlabos segumu 90 grantētajās ielās

Šovasar Rīgā uzlabos segumu 90 grantētajās ielās. Pašvaldība šim mērķim atvēlējusi aptuveni trīs miljonus eiro.

Sabiedrība Rīgā notiks holokausta upuru piemiņas gājiens

Ceturtdien, 4.jūlijā, Rīgā biedrība "Šamir" un Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzejs rīko pasākumu "Dzīvo gājiens" holokausta upuru piemiņas godināšanai, informēja biedrībā "Šamir".

Sabiedrība Izstrādās 316. un 602.sēriju dzīvojamo ēku atjaunošanas projektus

Ekonomikas ministrija (EM) izsludinājusi atklātu konkursu 316. un 602.sēriju daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanas tipveida projektu izstrādei, informēja EM.

Sabiedrība Rīt Latvijā īslaicīgi līs, bet uzspīdēs arī saule

Naktī uz trešdienu Latvijas lielākajā daļā līs, vietām gaidāms stiprs lietus un iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Pasaule «Latvijas valsts ceļu» apgrozījums pirmajā ceturksnī samazinājies par 5%

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 4,279 miljoni eiro, kas ir par 5% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kā arī kompānija cieta zaudējumus 359 509 eiro apmērā pretstatā peļņai 2023.gada pirmajā ceturksnī, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

Sabiedrība LVC: Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos

Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".