• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:21, 27.06.2024


Mīlošie vecāki dalījās ar sava mazuļa video, un viņiem uzbruka nīdēji.


Modes laulāto uzvedība izraisīja neapmierinātību sociālajos tīklos.


Daudzi precēti pāri, kas ir laimīgi, ka viņiem ir bērni, ievieto savus videoklipus internetā. Tā rīkojās arī slavenās skaistules un modesistas Elīnas Dītrihsones ģimene. Bet tie, kuriem nepatīk viņas spožums, nekavējoties paņēma pret viņu ieročus.

Tā īgni rakstīja kāds sociālā tīkla X (agrāk Twitter) lietotājs ar pseidonīmu KaraLienes dzīves gudrības: "Esošie un topošie vecāki, lūdzu, neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā. Mīlīgs video vai foto nav tā vērts, lai riskētu ar bērna smadzeņu bojājumiem".

"Bērnam apmēram līdz trīs gadu vecumam smadzenes "peld" pa galvaskausu. Ielieciet 3 litru burkā ābolu, aizskrūvējiet un pametiet burku gaisā. Tāpat kā ābols metiena brīdī dauzās pa burku, tā +/- dauzās bērna smadzenes, kad bērns tiek kratīts/purināts vai pamests gaisā".

Komentāri sociālajā tīklā par to bija dažādi:

Melita: "Cilvēki ir stulbi vai kas? Mēs bērnībā pa stroikām lēkājām. Viss mums ir ok".

Nepareizais Emuārs: "Jā, nekāp kokā, nešūpojies, sēdi rāms, dzer kolu, ēd čipšis un lūri datora ekrānā ! Ka tik kaut kas nenotiek".

Sandrakasandra: "Pieņemu, ka liela daļa lasītāju kļuva bažīgi, jo nez vai ir kāds tēvs, kas savu mazuli nebūtu kaut reizi uzmetis gaisā".

EG: "Ir arī citas darbības, kas rada kaitējumu. BET visu ar mēru. Ne viss, ko vecāki dara, ir traumējošs. Kā minēja šeit kāds komentētājs, mana paaudze būtu visi garīgi nestabili, traumēti, nespējīgi utt, jo mūsu vecāki mūs audzināja un mīlēja bez ierobežojumiem, ar saprātu".

Krišs Jānis: "Tādu kategorisku, iebiedējošu apgalvojumu dēļ ir mammas, kas sargā un ierobežo bērnu kā porcelāna servīzi vēl 10 g vecumā. Ir jāzina riski un jāspēlējas atbilstoši bērna attīstībai".

Egons Shhh: "Kas tas par sviestu?? Un kad bērns nokrīt uz dupša iedams, vai kad nokrīt un atsit galvu, tad kas notiek ar smadzenēm? Tad nekas nenotiek? Kaut kādas kārtējās muļķības ! Bērni krīt un sasītās, tā ir daļa no procesa, kura laikā viņš mācās kustības un iemācas izvairīties no truamām".

Nata: "Atceros gadus atpakaļ par bērnu galvas traumām stāstīja kāda daktere. Vienmēr to atcerēšos, cik tās ir bīstamas. Viņa to salīdzināja ar zirneklīša austo tīklu, kuru var sabojāt, bet ne izlabot".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Strauji kāpusi ūdens temperatūra Rīgas peldvietās

Iestājoties karstam laikam, strauji kāpusi ūdens temperatūra Rīgas peldvietās, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Sabiedrība Darbu sāks portāls skolēnu centralizēto eksāmenu sertifikātu iegūšanai

Centralizēto eksāmenu sertifikātu ērtākai saņemšanai Izglītības un zinātnes ministrija ir sagatavojusi jaunu, alternatīvu risinājumu - portālu eksameni.gov.lv. Šī mācību gada centralizēto eksāmenu kārtotājiem portāls būs pieejams jau no pirmdienas, 1.jūlija pulksten 8.00.

Sabiedrība Sarkandaugavā par 2 miljoniem eiro atjaunots Dauderu parks (+VIDEO)

Vērienīgākais un tehniski sarežģītākais darbs bija vēsturiskā torņa un mākslīgo pilsdrupu atjaunošana.

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Lasiet arī