• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 17:42, 26.06.2024


Rīgā drīzumā plāno sākt Kundziņsalas pārvada un Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvdarbus, šodien preses konferencē teica Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).


Foto: LETA

Šo projektu īstenošanai jau esot noslēgti līgumi un nepieciešams vien līdz galam pabeigt sarunas ar valdību.

Šiem projektiem drīzumā sekošot nākamie. 10.jūlijā noslēgšoties piedāvājumu iesniegšana par Zemitāna tilta remontu, bet 11.jūlijā - par Vanšu tilta rekonstrukcijas projektu un būvniecību.

Politiķis pauda cerību, ka šogad izdosies noslēgt līgumus un sākt strādāt pie minēto projektu īstenošanas.

Šo tiltu remontus plānots veikt divu gadu laikā. Pēc tam pašvaldība ķeršoties pie nākamajiem projektiem, piemēram, Gaisa tilta remonta.

Kā preses konferencē norādīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks (JV), tiltu un pārvadu rekonstrukcijas projektu izstrāde notikusi, iesaistot sabiedrību, rīkojot sabiedriskās apspriešanas.

Viņš uzsvēra jauno projektu nozīmi pilsētas centra atslogošanā no kravas transporta. Pabeidzot Dienvidu tilta ceturto kārtu Daugavas labajā krastā un uzbūvējot Kundziņsalas pārvadu, pilsētas centrs faktiski tiks atslogots no kravas transporta tranzīta.

Līdz 2030.gadam tiltu būvniecībā un rekonstrukcijā Rīgā plānots ieguldīt vairāk nekā 300 miljonus eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Salacgrīvā pagaidu tiltam pār Salacu izbūvēti upes balsti

Salacgrīvā pagaidu tiltam pār Salacu ir izbūvēti upes balsti, bet no Ainažu puses sāks bīdīt pagaidu tilta kopnes, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Ekonomika Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti

Rīgas pašvaldības šovasar izsludinātajā atklātajā iepirkuma konkursā Joŗģa Zemitāna tilta pārbūvei pieteikušies četri pretendenti, savukārt konkursu Vanšu tilta pārbūvei plānots izbeigt bez rezultāta un izsludināt jaunu iepirkumu.

Sabiedrība Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta

Pārbūves laikā satiksme pār Gaisa tiltu uz kādu laiku varētu tikt slēgta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" skaidroja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).