• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas iedzīvotāji nezina, kas notiek ar viņu pensiju uzkrājumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:14, 26.06.2024


"Luminor Bank" aptauja Latvijā veikta 2024.gada aprīlī sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija", aptaujājot 1005 respondentus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.



Latvijā 52% Latvijas iedzīvotāju ir tikai virspusēja izpratne par to, kur nonāk viņu iemaksātie līdzekļi pensiju otrajā līmenī, aģentūrai LETA norādīja "Luminor Bank" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Savukārt vairāk nekā piektdaļa aptaujāto atzinuši, ka nepārzina, kas notiek ar viņu pensiju otrā līmeņa uzkrājumu.

Aptaujā arī secināts, ka Latvijas iedzīvotāji ir kopumā labi informēti par pensiju otro līmeni - 72% zina, kur iegūt informāciju par savu pensiju otrā līmeņa uzkrājumu. Tikmēr puse jeb 50% iedzīvotāju norādījuši, ka retu reizi seko līdzi savam uzkrājumam, kamēr 13% to dara pat ļoti regulāri.

Aptaujā noskaidrots, ka gandrīz ceturtā daļa aptaujāto nezina, kur iegūt aktuālo informāciju par izveidoto pensiju otrā līmeņa uzkrājumu un tā pārvaldnieku. Lielākais īpatsvars starp tiem aptaujātajiem, kuri nezina, kur iegūt aktuālo informāciju par izveidoto pensiju otrā līmeņa uzkrājumu un tā pārvaldnieku, ir vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem.

Tāpat aptaujā secināts, ka vairāk nekā puse aptaujāto Latvijas iedzīvotāju ir izmantojuši iespēju mainīt pensijas otrā līmeņa pārvaldnieku. Katrs otrais aptaujātais izmaiņas veicis, jo viņu uzrunāja un par šādu lēmumu pārliecināja kādas citas finanšu iestādes vai uzņēmuma pārstāvis, savukārt 26% gadījumu pensiju otrā līmeņa pārvaldnieka maiņa veikta, lai nodrošinātu lielāku kapitāla ienesīgumu.

Savukārt 6% no respondentiem atzinuši, ka nav informēti par iespēju mainīt pensiju otrā līmeņa pārvaldnieku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja:«Karš starp Krieviju un NATO tuvāko gadu laikā ir neizbēgams»

15% respondentu apsver iespējas pārcelties uz dzīvi uz citu valsti, jo baidās no Krievijas draudiem Latvijai.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Sabiedrība Aptauja: Puse Latvijas iedzīvotāju netic tiesu taisnīgumam

Puse jeb 50% Latvijas iedzīvotāju netic tiesu taisnīgumam, liecina pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Ekonomika Aptauja: Latvijā 79% iedzīvotāju šogad plāno doties vismaz vienā ceļojumā

Vairāk nekā divas trešdaļas jeb 72% Latvijas iedzīvotāju pērn devušies vienā vai vairākos atpūtas ceļojumos, savukārt šogad vismaz vienā ceļojumā plāno doties nedaudz vairāk - 79% iedzīvotāju.