Jaunais nuncijs Baltijas valstīs būs arhibīskaps Georgs Gensvains

Sabiedrība
LETA 17:11, 24.06.2024 0

Pāvests Francisks pirmdien nominējis jaunu nunciju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kas būs Urbisaljas (Itālija) titulārais arhibīskaps Georgs Gensvains, vēsta Rīgas arhidiecēzes portāls "Katolis", atsaucoties uz Svēto Krēslu.

 
Foto: LETA

Gensvains ir dzimis 1956.gada 30.jūlijā Valdshutē, Vācijā, kā vecākais no pieciem Alberta un Ģertrūdes Gensvainu bērniem. Studējis Freiburgas arhidiecēzes priesteru seminārā, kā arī Svētā Gregora universitātē Romā. 1984.gada 31.maijā tika iesvētīts par priesteri.

Pēc doktora grāda kanoniskajās tiesībās iegūšanas Gensvains 1995.gadā sāka kalpošanu Svētā Krēsla Romas kūrijā. Viņš ir strādājis Dievišķā kulta un sakramentu disciplīnas kongregācijā, Ticības mācības kongregācijā un Vatikāna Valsts sekretariātā.

2012.gada 7.decembrī viņš tika nominēts par Urbisaljas titulāro arhibīskapu un pāvesta nama prefektu. Prefekta pienākumus viņš pildīja līdz 2023.gadam. Tāpat laikā no 2003.gada līdz pāvesta Benedikta XVI nāvei Gensvains bija viņa personīgais sekretārs.

Arhibīskaps runā vācu, angļu, itāļu, franču un spāņu valodā.

Līdzšinējo nunciju Baltijas valstīs arhibīskapu Petaru Antunu Rajiču šī gada martā pāvests nominēja par apustulisko nunciju Itālijā un Sanmarīno. Par apsutulisko nunciju Baltijas valstīs viņš tika nominēts 2019.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpilī tiks atjaunota Svētā Pētera katoļu baznīca (+VIDEO)

Apbūves komplekss ir unikāls objekts pilsētas vēsturiskajā daļā.

Sabiedrība Mācītāji aģitēs parakstīties par referendumu pret partnerattiecību regulējumu

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) vadība mudina draudžu mācītājus aģitēt parakstīties par referendumu pret partnerattiecību regulējumu, izriet no paziņojuma baznīcas mājaslapā.

Sabiedrība Stankevičs Lieldienās novēl piedzīvot prieku un nest to tālāk

Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs Lieldienās ikvienam novēl piedzīvot prieku un nest to tālāk.

Sabiedrība Marta beigās pirmo reizi Latvijā notiks "Nakts Krustaceļš"

Marta pēdējā dienā Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi Latvijā norisināsies pasākums "Nakts Krustaceļš", kuru rīko Siguldas katoļu draudze sadarbībā ar Salaspils draudzes prāvestu Ilmāru Tolstovu.