• Kitija,
  • Viestards,
  • Viesturs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts amatpersonas vienisprātis par nepieciešamību turpināt atbalstu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:47, 21.06.2024


Valsts augstākās amatpersonas ir vienisprātis par nepieciešamību turpināt politisko, militāro, ekonomisko un finansiālo atbalstu Ukrainai, informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.



Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piektdien Jūrmalas rezidencē tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS), Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), ārlietu ministri Baibu Braži (JV) un Saeimas Ārlietu komisijas jauno priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA), lai pārrunātu aktuālos ārpolitikas jautājumus.

Ārpolitikas īstenošanā iesaistītās Latvijas valsts augstākās amatpersonas pārrunāja aizvadīto samitu par mieru Ukrainā, kas notika Šveicē, gatavošanos NATO samitam Vašingtonā jūlijā un aktuālos Eiropas Savienības darba kārtības jautājumos. Amatpersonas bija vienisprātis par par Latvijas prioritātēm gaidāmajā NATO samitā Vašingtonā.

Ārpolitikas īstenošanā iesaistīto Latvijas valsts augstāko amatpersonu jeb tā sauktā "Lielā ārpolitikas piecinieka" tikšanās ir tradicionāla Valsts prezidenta rīkota koordinācijas sanāksme vienotas un koordinētas ārpolitikas nodrošināšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu Rīgā

Par nepilniem 12 miljoniem eiro plāno uzlabot Vaļņu ielu un Teātra laukumu Vecrīgā, šodien nolēma Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, atbalstot projekta Vecrīgas publiskās ārtelpas attīstības 1.kārta pieteikuma iesniegšanu un īstenošanu.

Sabiedrība Ierīkos spēļu laukumus apkaimēs

Spēļu un rekreācijas laukumu attīstībai apkaimēs atvēlēti 3,2 miljoni eiro.

Sabiedrība «Neesiet kā Didrihsoni un nemetiet savu bērnu gaisā» (+VIDEO)

Mīlošie vecāki dalījās ar sava mazuļa video, un viņiem uzbruka nīdēji.

Sabiedrība Ādažos pagarinās aizsargdambi gar Gauju

Ādažu novada dome šodien konceptuāli atbalstīja aizsargdambja pagarināšanu gar Gauju.

Lasiet arī

Pasaule Atklāts Trampa padomnieku miera plāns

Divi galvenie Donalda Trampa padomnieki iepazīstinājuši viņu ar plānu, kā izbeigt karu Ukrainā, ja viņš uzvarēs prezidenta vēlēšanās, un tas paredz sarunu sākšanu starp Ukrainu un Krieviju.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 535 660

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 535 660 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Ukraina notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm

Aizvadītajā naktī Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi divas no trim Krievijas spārnotajām raķetēm "Kalibr", kas tika raidītas pret mērķiem Ukrainā, svētdien paziņoja Ukrainas gaisa spēki.

Pasaule ES otrdien sāks iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien oficiāli apstiprinājušas, ka nākamnedēļ sāksies sarunas ar Ukrainu un Moldovu par pievienošanos blokam.