• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ūdens temperatūra upēs vietām sasniedz 21 grādu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:37, 20.06.2024


Ūdens temperatūra jūrā galvenokārt ir zemāka par +17 grādiem, bet lielākajās upēs tā vietām sasniedz +21 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Foto: LETA

Ceturtdienas rītā ūdens temperatūra pie Daugavgrīvas mola un Skultes ostā ir +16 grādi, Ventspils ostā - par grādu augstāka, savukārt Rīgas līča Kurzemes piekrastē tā nepārsniedz +14..+15 grādus.

Saskaņā ar Jūrmalas pludmales glābšanas dienesta informāciju trešdienas pēcpusdienā ūdens temperatūra Jūrmalas peldvietās bija no +13 grādiem Majoros līdz +16 grādiem Bulduros.

Lielākajos ezeros ūdens temperatūra ir +17..+20 grādi.

Upēs ūdens temperatūra galvenokārt saglabājas augstāka par +15 grādiem, sasniedzot +16..+18 grādus Gaujā, +18..+20 grādus Lielupē un Ventā, +18..+21 grādu Daugavā un +20..+21 grādu Aiviekstē.

Ūdenstilpēs turpina attīstīties veģetācija, mazākās upēs ūdensaugi lielākoties jau ir visā upes šķērsgriezumā. Ūdens līmenis upēs nedaudz svārstās.

Sagaidāms, ka nedēļas nogalē palaikam līs un vairākās upēs nedaudz kāps ūdens līmenis. Nākamajā darba nedēļā prognozēts sauss un arvien siltāks laiks, tādēļ ūdens līmenis galvenokārt pazemināsies un ūdens temperatūra pamazām pieaugs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Lasiet arī

Sabiedrība Ceturtdien izklīdīs migla un spīdēs saule

Ceturtdien Latvijas lielākajā daļā migla izklīdīs rīta stundās, vietām tā var saglabāties līdz dienas vidum, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Nedēļas nogalē iespējams meteoroloģiskā rudens sākums

Gaisa temperatūrai pakāpeniski pazeminoties, šīs nedēļas nogalē Latvijā, iespējams, sāksies ne tikai astronomiskais, bet arī meteoroloģiskais rudens.

Sabiedrība Trešdien vietām valstī gaiss iesils līdz +25 grādiem

Trešdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +17..+20 grādiem daļā piekrastes līdz +25 grādiem vietām valsts austrumu, centrālajos un dienvidu novados, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Daļā peldvietu ūdens temperatūra saglabājas tuvu 20 grādiem

Lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ūdens temperatūra ir 15..20 grādi, siltākais ūdens saglabājas ezeros un Pļaviņu ūdenskrātuvē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.