• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimas «Progresīvo» frakciju pametis deputāts

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:35, 19.06.2024


Saeimas deputāts Edgars Zelderis pametis "Progresīvo" frakciju, informēja partija "Mēs - Talsiem un novadam".


Foto: LETA

Politiķis turpmāk strādās Saeimā kā pie frakcijām nepiederošs deputāts, tādējādi valdošā koalīcija zaudējusi vienu balsi parlamenta balsojumos.

Maija beigās Zeldera pārstāvētā partija "Mēs - Talsiem un novadam" paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar "Progresīvajiem".

Zelderis iepriekš pauda, ka pārstāv reģionus, bet "Progresīvie" neesot ieinteresēti problēmās ārpus Rīgas. Partijas "Mēs - Talsiem un novadam" un "Progresīvo" sadarbība faktiski esot izbeigta "jau labu laiku atpakaļ", tas tikai neesot ticis paziņots.

Taujāts, kas Zelderi neapmierina koalīcijas darbā, deputāts pauda, ka viņu neapmierina tas, kā tiek risināti jautājumi, cik daudz tiek izdarīts un kādi ir koalīcijas panākumi. Kā piemēru viņš minēja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu, kur balsojumā viņš atturējās. Deputāts nesaprot, kāpēc runa ir tikai par Rēzeknes domi, jo, piemēram, arī Talsos, pēc viņa teiktā, ir milzīgas finanšu problēmas un pārkāpumi, bet neviens nevēloties to vērtēt, un līdzīgi esot arī ar citām pašvaldībām.

2022.gada vasarā reģionālā partija "Mēs - Talsiem un novadam" noslēdza ar "Progresīvajiem" līgumu par sadarbību gan 14.Saeimas vēlēšanās, gan nākotnē. Galvenie sadarbības iemesli bija "palīdzēt ar savu pieredzi risināt valstī samilzušās problēmas", norāda reģionālā partija. Tā laika partijas pārstāvji Talsu novada domē - Zelderis, Ilva Norenberga, Lauris Pīlēģis un Kalvis Kalniņš piekrita būt "Progresīvo" Kurzemes sarakstā.

"Minētajai partijai ir atšķirīgs attīstības un sadarbības redzējums, līdz ar to partijas "Mēs - Talsiem un novadam" valde vienbalsīgi nolēma izbeigt sadarbību ar politisko partiju "Progresīvie", paziņojumā lēmumu skaidro partijas priekšsēdētāja vietnieks Pīlēģis.

Saeimā "Jaunās vienotības" frakcijai ir 25 deputāti, Zaļo un zemnieku savienībai - 16, tagad, kad Zelderis pametis "Progresīvajiem" - deviņi, tātad kopā 50 deputātu balsis. Faktiski koalīciju balsojumos atbalsta arī pie frakcijām nepiederošie deputāti Oļegs Burovs (GKR) un Igors Rajevs. Kopumā koalīcijas balsu skaits Saeimā sarucis līdz 52.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VID vadība sākusi klientiem draudzīgas pārmaiņas

Ministru prezidente tikās ar VID ģenerāldirektori Baibu Šmiti-Roķi un citiem VID vadības pārstāvjiem, kā arī apskatīja VID Klientu apkalpošanas centru, Muitas laboratoriju, Muitas Video kameru centru un iepazinās ar Nodokļu un muitas policijas pārvaldes (NMPP) darbu.

Sabiedrība  Rīgas domes deputāts ievēlēts par Ekonomikas politikas komisijas priekšsēdētāju

RK Ekonomikas politikas komisija skata jautājumus, kas saistīti ar ekonomikas un rūpniecības politiku, ka arī ar uzņēmējdarbību.

Sabiedrība Sadziedēt zobu Kurzemes bērni brauc uz Rīgu (+VIDEO)

Zobārstu trūkums ir problēma visā valstī.

Sabiedrība Visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal pieejama Benjamiņas iela

No piektdienas visa veida transportlīdzekļu satiksmei Rīgā atkal ir atvērta iepriekš dzelzceļa pārvada izbūves laikā slēgtā Emīlijas Benjamiņas iela, aģentūrai LETA pavēstīja dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas būvnieka pilnsabiedrības "BeReRix" pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Šogad pie administratīvās atbildības saukti četri Saeimas deputāti

Laikā no šī gada janvāra līdz aprīlim pie administratīvās atbildības saukti četri Saeimas deputāti, liecina Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojums, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Sabiedrība Atver grāmatu "Latvijas Satversmes sapulce deputātu biogrāfijās, 1920-1922"

Tieši šodien, 27.maijā, aprit 102 gadi, kopš Satversmes sapulce pieņēma Deklarāciju par Latvijas valsti.

Kriminālziņas Partija rosina atņemt parlamenta «mūža caurlaidi» notiesātiem deputātiem

Partija "Progresīvie" rosina atņemt parlamenta "mūža caurlaidi" notiesātiem bijušajiem Saeimas deputātiem.

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem