• Paulis,
  • Pauls,
  • Pāvils,
  • Pēteris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā lielajos pasākumos obligāti jāizmanto vairākkārt lietojamās glāzes

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:37, 19.06.2024


Rīgā lielajos pasākumos vairākkārt lietojamās glāzes būs obligāti jāizmanto no nākamā gada, paredz šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas sēdē akceptētais saistošo noteikumu projekts Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība.


Foto: LETA

Saistošie noteikumi paredz, ka ielu tirdzniecībā pasākuma laikā, īslaicīga rakstura ielu tirdzniecībā un ielu tirdzniecībā Ziemassvētku laikā pārdot dzērienus glāzēs, kurām nav nodrošināta atkārtota lietošana un netiek piemērota depozīta maksa, izņemot 20 līdz 50 ml liela tilpuma neplīstoša materiāla glāzēs.

Savukārt pārejas noteikumi noteiks, ka ielu tirdzniecībai pasākuma laikā, ja pasākuma kopējais apmeklētāju un dalībnieku skaits pārsniedz 5000 personas, minētā norma tiks piemērota no 2025.gada 1. janvāra.

Kā tika skaidrots deputātiem, šāds izņēmums esot saistīts ar ražotāju nespēju nodrošināt tā dēvētās depozītglāzes lielajiem pasākumiem.

Noteikumi arī paredz, ka ielu tirdzniecības vieta tiešā arhitektūras pieminekļa tuvumā nedrīkstēs traucēt tā vizuālo uztveri, neizjauks kultūrvēsturiskās vides tēlu, vērtību kopuma radīto noskaņu.

Visiem tirdzniecības vietas elementiem, kā arī vairāku vienkopus izvietotu ielu tirdzniecības vietu dizaina risinājumiem būs jābūt jābūt stilistiski vienotiem.

Rīgas vēsturiskajā centrā un aizsargājamās apbūves teritorijā ielu tirdzniecības vietai būs jābūt individuāli integrētai pilsētvidē un jāveido ar to vienots ansamblis.

Ielu tirdzniecības vieta nedrīkstēs atrasties zaļajā zonā un apstādījumos, tā nedrīkstēs traucēt gājēju plūsmu un satiksmi. Ietves brīvajam platumam būs jābūt vismaz 1,20 metriem Vecrīgā, 2 metriem Rīgas vēsturiskajā centrā un 1,5 metriem pārējā Rīgas teritorijā.

Tāpat būs jānodrošina piebrauktuves un iebrauktuves platums vismaz 3,5 meti un brīva piekļuve inženierkomunikāciju akām.

Noteikumi aizliegs izvietot tirdzniecības vietu pie B un C kategorijas ielām, pasliktinot konkrēto pilsētvidi, izvietot ielu tirdzniecības vietu pie publisku ēku ieejām, pasliktinot konkrētās ēkas uztveramību, funkcionalitāti un arhitektūru.

Tāpat tie liegs aizsegt gājēju un pazemes pārejas, kāpņu priekšlaukumus, izvietot ielu tirdzniecības vietu zaļajā zonā un apstādījumos bez īpašnieka vai apsaimniekotāja saskaņojuma, aizsegt skatlogus bez to īpašnieka vai lietotāja piekrišanas, stacionārus reklāmas un vides objektus, esošas tirdzniecības vietas, preču piegādes zonas, informatīvas zīmes, satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus, bankomātus, pakomātus un tamlīdzīgus objektus.

Ja noteikumi tiks pieņemti, tiks aizliegt ielu tirdzniecības vietas ierīkošanā izmantot plēves, iekštelpu interjera mēbeles.

Savukārt peldvietās un pludmalē būs liegts izmantot mehāniskos transportlīdzekļus un rūpnieciski izgatavotas tirdzniecībai paredzētas piekabes ja mehāniskā transportlīdzekļa pilna masa pārsniegs 3500 kilogramus, bet piekabes pilna masa pārsniedz 1750 kilogramus.

Ielu tirdzniecībai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai tiks noteikti atšķirīgi darba laiki. Vecrīgā un Vecāķos šāda veida tirdzniecība varēs notikt bez ierobežojumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mājdzīvnieku dzīve Latvijā kļūs brīvāka: kas jāzina saimniekiem (+VIDEO)

Ir jānodrošina, lai suni, kurš dzimis līdz 2023.gada 31.augustam un savas dzīves laikā nav turēts piesiets.

Sabiedrība Smiltēns: Valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila

Esošā valdību veidojošā koalīcija vairs nav stabila, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" secinājis "Apvienotā saraksta" (AS) līderis Edvards Smiltēns.

Sabiedrība Nākamā nedēļa būs vēsāka

Nākamnedēļ Latvijā laiks kļūs vēsāks, brīžiem gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visā Latvijā spēkā brīdinājums par svelmi līdz +33 grādiem

Piektdien visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums par stipru karstumu - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30..+33 grādiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā pēc divām nedēļām sāksies ielīgošanas pasākumi

Rīgā ielīgošanas pasākumi sāksies no 18.jūnija, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Rīgā nojaukts grausts Pētersalas ielā

Rīgā nojaukts grausts Pētersalas ielā, informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Lai mazinātu karstuma ietekmi, Rīgā sākta ielu laistīšana

Lai mazinātu karstuma ietekmi, Rīgā sākta ielu laistīšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Ekonomika Aprīlī pārdošanai pieejamo dzīvokļu skaits Rīgā audzis par 2%

Aprīlī iegādei Rīgā bija pieejami nepilni 4400 dzīvokļu, pārdošanas sludinājumu skaitam mēneša laikā palielinoties par 2%, informē nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" pārstāvji.