• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vidzeme prasa lauku tualešu reģistrāciju līdz augustam (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:37, 18.06.2024


Noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām, kuru īpašumā vai valdījumā ir decentralizētās kanalizācijas sistēmas.


Pašvaldības ir ķērušās pie kanalizācijas kvalitātes jautājuma.

Stājās spēkā Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi nr. 69 "Par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanas un uzskaites kārtību Valmieras novadā", kas nosaka notekūdeņu apsaimniekošanas prasības nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdījumā esošajās decentralizētās kanalizācijas sistēmās, kuras nav pievienotas sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētajai kanalizācijas sistēmai, un šādu sistēmu reģistrācijas kārtību Valmieras novadā. Tai skaitā, nosaka Valmieras novada pašvaldības ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrācijas un apkalpes teritorijas.

Saistošie noteikumi ir saistoši visām fiziskajām un juridiskajām personām, kuru īpašumā vai valdījumā ir decentralizētās kanalizācijas sistēmas Valmieras pilsētas ar aglomerāciju teritorijā, novada pilsētās - Mazsalacā, Rūjienā, Sedā, Strenčos, kā arī ciemos, kuru robežas ir noteiktas pašvaldības teritorijas plānojumā.

Decentralizēto kanalizācijas sistēmu īpašniekiem un valdītājiem ir:

-Jāiesniedz pieteikums savā īpašumā vai valdījumā esošās decentralizētās kanalizācijas sistēmas (rūpnieciski izgatavotas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kuru kopējā jauda ir mazāka par 5 m3/dnn; septiķi; notekūdeņu krājtvertnes) reģistrācijai;

-Jānodrošina radīto notekūdeņu uzkrāšana vai attīrīšana ekspluatācijā nodotā decentralizētā kanalizācijas sistēmā;

-Jānodrošina decentralizēto kanalizācijas sistēmu ekspluatācija un apkope atbilstoši normatīvajos aktos noteiktām prasībām.

Valmieras novada pašvaldības tīmekļvietnē sadaļā "Vide" ir izveidota jauna apakšsadaļa "Decentralizēto kanalizācijas sistēmu reģistrēšana". Sadaļā ir iekļauta informācija par decentralizētās kanalizācijas reģistrēšanu, decentralizētās kanalizācijas sistēmas publiskā reģistra karte, kā arī cita noderīga informācija.

Aicinām iedzīvotājus iepazīties ar izveidoto reģistrācijas kārtību un veikt decentralizētās kanalizācijas sistēmas reģistrēšanu līdz 2024.gada 20.augustam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Sabiedrība Rīgā turpinās darbs pie satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas

Līdz 1.novembrim Rīgā vairākos desmitos ielu posmu uzstādīs ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" vai ceļa zīmes "Apstāties aizliegts" ar papildu zīmi "Pārējā papildinformācija"

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Sabiedrība Valmierieši izvēlējās par savu naudu parkā ierīkot bērnu rotaļu laukumu (+VIDEO)

Pašvaldības dome pieņēma lēmumu finansējumu piešķirt visvairāk balsu ieguvušajām idejām.

Ekonomika Ekonomists brīdina par pieprasījuma kritumu Vācijā pēc Latvijas precēm (+VIDEO)

Ražošanas nozares lejupslīde dzēš cerības uz ātru atveseļošanos.

Sabiedrība Rīgas Centrā ir atjaunota vērtīga art deco stila ēka (+VIDEO)

Īpaši augstie griesti ļauj pacelties augšup un dzīvojamo telpu izbūvēt divos līmeņos.