• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Trešdien Latvijā stipri līs, iespējama arī vētra

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:52, 18.06.2024


Trešdien pāri Latvijai no dienvidrietumiem pārvietosies ciklons, kas daudzviet sagādās stipru lietu, vietām gaidāms arī bīstams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.


Foto: LETA

Lielākais spēcīga negaisa risks būs dienā Latgalē. Zem negaisa mākoņiem iespējamas ne tikai stipras lietusgāzes un krusa, bet arī vētra, tai skaitā virpuļviesuļi. Mākoņi virzīsies no rietumiem uz austrumiem, ziemeļaustrumiem.

Kurzemi lietusgāzes sasniegs agrā trešdienas rītā, vēlāk no rīta un dienā lietus gaidāms visā valstī, daudzviet līs intensīvi. Vakarpusē nokrišņi mitēsies.

Naktī uz trešdienu pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10..+15 grādiem. Dienā, ciklona centram šķērsojot Latviju, vējš būs mainīga virziena un stipruma, daudzviet gaidāmas brāzmas līdz 12-17 metriem sekundē, negaisa laikā iespējams krietni spēcīgāks vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +14..+19 grādi, valsts dienvidaustrumu pusē līdz +25 grādiem.

Rīgā tuvākā nakts paies bez nokrišņiem un ar lēnu vēju, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14 grādiem. Dienā palaikam līs, gaidāms stiprs lietus un iespējams pērkona negaiss, vējš iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem un brāzmās brīžiem pieņemsies spēkā līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra trešdien galvaspilsētā nav gaidāma augstāka par +18 grādiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Atbildīgie dienesti gatavojas cīnīties ar stiprā lietus un vēja radītajām sekām

Ņemot vērā prognozes par Latvijas centrālajā daļā gaidāmo ekstremāli stirpo lietu un vēju no svētdienas vakara līdz pirmdienas rītam, atbildīgie dienesti gatavojas cīnīties ar laikapstākļu radītajām sekām.

Sabiedrība Ekstremālo laikapstākļu dēļ Rīgas dome aicina rīdziniekus pirmdien palikt mājās

Sinoptiķu prognozēto ekstremālo meteoroloģisko laika apstākļu dēļ Rīgas dome ir izplatījusi aicinājumu rīdziniekiem pirmdien, 29.jūlijā, nedoties ārā no mājām.

Sabiedrība Rīgā iespējami vieni no lielākajiem lietus plūdiem pilsētas vēsturē

Tuvākajā diennaktī laikapstākļus Latvijā noteiks vasarai neraksturīgi spēcīgs ciklons, lielākie vēja un lietavu postījumi gaidāmi Zemgalē un Vidzemes rietumos, it īpaši galvaspilsētā, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Virpuļviesulis sabojājis saules paneļu parku Olaines novadā

Virpuļviesulis sestdien sabojājis "Olaine Logistics Park" saules paneļu parku Olaines novadā.