Aicina jauniešus pieteikties valsts aizsardzības dienestā

Sabiedrība
LETA 09:20, 16.06.2024 0

Aizsardzības ministrija (AM) aicina jauniešus vecumā no 18 līdz 27 gadiem no svētdienas līdz 2025.gada 10.janvārim brīvprātīgi pieteikties Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada jūlija 11 mēnešu dienestam militārajā bāzē Ādažos.

 
Foto: LETA

Sestdienas vakarā noslēdzās brīvprātīga pieteikšanās valsts aizsardzības dienestam, lai 11 mēnešu ilgās apmācības sāktu 2025.gada janvārī.

Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada janvāra 11 mēnešu dienests Nacionālo bruņoto spēku vienībā tiks īstenots Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā, Gaisa spēkos un Zemessardzes 2.Vidzemes brigādē.

Karavīram, kurš dienesta izpildei pieteicies brīvprātīgi un pildīs 11 mēnešu dienestu Nacionālo bruņoto spēku vienībā, ikmēneša kompensācija ikdienas izdevumiem plānota 600 eiro apmērā, savukārt valsts aizsardzības dienestā obligātā kārtā iesaukto ikmēneša kompensācija ikdienas izdevumiem būs divreiz mazāka.

Atvaļināšanās kompensācija pēc dienesta beigām ir 1100 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei

Rīgā, Latgales parkā, demontēta piemiņas zīme Maskavas dārza izveidei, aģentūru LETA informēja Rīvas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Sabiedrība Koalīcijas partija ir gatava diskutēt par izdienas pensijas vecuma celšanu

Kā jau tika ziņots, ministrijām sadarbojoties ar Valsts kanceleju, pašlaik tiek vērtēts jautājums par izdienas pensijas vecuma celšanu.

Sabiedrība ISMA uzsāk darbu pie bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā

Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA) vienojusies par sadarbību ar Ukrainas augstākās izglītības iestādi Dņipro “Alfred Nobel University” (ANU), lai uzsāktu darbu pie jaunas bakalaura programmas Bezpilota sistēmu inženierijā.

Sabiedrība Rosina demontēt Fabriciusa pieminekli Ventspilī

Nacionālā apvienība (NA) norāda, ka ir vērsusies Latvijas Okupācijas muzejā un Latvijas Kara muzejā, lai no speciālistiem un vēsturniekiem gūtu atzinumus par Fabriciusa personību un vēsturiskajām darbībām, kā arī piemineklī attēloto agresorvalsts militāro formastērpu.

Lasiet arī