• Jānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ventspils novada Vārves pagastā notiks jūras desanta izsēšanās operācija

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 07:53, 14.06.2024


Starptautiskajās militārajās mācībās "Baltops 24", kurās Latvijas teritorijā piedalās aptuveni 1500 Latvijas un sabiedroto karavīru, plānota arī jūras desanta izsēšanās Ventspils novadā, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki.


Foto: LETA

Mācības Baltijas jūras reģionā norisināsies līdz 20.jūnijam. Sauszemes operācijas aktīvās fāzes laikā Ventspils novada Vārves pagastā notiks jūras desanta izsēšanās operācija, taču precīzs datums netiek atklāts.

Mācības ir vienas no vērienīgākajām Ziemeļeiropas reģionā, un to mērķis ir turpināt pilnveidot dažādu spēka veidu un ieroču šķiru vienību savstarpējo sadarbību un operacionālo savietojamību. Mācību dalībnieki kopīgo vingrinājumu laikā demonstrēs gatavību kolektīvās aizsardzības nodrošināšanai Baltijas reģionā, tādējādi stiprinot reģionālo drošību un veicinot atturēšanu.

Mācībās piedalās 19 NATO dalībvalstis, vairāk nekā 50 kuģi un vairāk nekā 85 gaisa kuģi un aptuveni 9000 karavīru no ASV, Beļģijas, Dānijas, Francijas, Igaunijas, Itālijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Norvēģijas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Somijas, Spānijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas. Mācībās Latvijas teritorijā piedalās aptuveni 1500 Latvijas un sabiedroto karavīri.

Nacionālos bruņotos spēkus šajās mācībās pārstāv Jūras spēki, tostarp Ūdenslīdēju komanda, kuģis A-53 "Virsaitis" un "A-90 Varonis", Speciālo operāciju pavēlniecība un Zemessardze. Mācību norisi atbalstīs Gaisa spēki, Mācību vadības pavēlniecība, Militārā policija, Nodrošinājuma pavēlniecība un Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde.

Mācību laikā Latvijas teritoriālajos ūdeņos un Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes atbildības teritorijā, tostarp Kurzemes piekrastē tiks trenētas dažādas taktiskās operācijas ar sabiedroto valstu kuģu, gaisa kuģu un militārās tehnikas iesaisti, tajā skaitā notiks jūras desanta izsēdināšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Šonakt koplietošanas auto pakalpojumu sniedzēji ierobežos automašīnu pieejamību

Koplietošanas auto pakalpojumu sniedzēji ierobežos automašīnu pieejamību Jāņu naktī, liecina kompāniju "Bolt Drive" un "CityBee" sniegtā informācija.

Sabiedrība «Rīgas satiksmes» apgrozījums pērn palielinājies par 9%

"Rīgas satiksmes" apgrozījums pērn palielinājies par 9%, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija.

Sabiedrība Pētījums: puse iedzīvotāju ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens

Lai arī ūdens ir ļoti būtisks dzīvības funkciju nodrošināšanai, tomēr puse iedzīvotāju ikdienā nedzer pietiekami daudz ūdens, secināts jaunākajā "Mana aptieka & Apotheka" Veselības indeksa pētījumā.

Sabiedrība Evika Siliņa: Jāņos mēs kā tauta vēlreiz apliecinām savu identitāti

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) Jāņos novēl būt kopā latviskajās tradīcijās, dziesmās un dejās.

Lasiet arī