• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs paskaidroja Ungārijas prezidenta neierašanos uz NATO samitu Rīgā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:28, 11.06.2024


Ungārijas prezidenta Tamāša Šujoka neierašanās uz NATO Austrumu flanga valstu samitā nav jāmeklē kādi atklāti vai slēpti signāli, otrdien pirms NATO Austrumu flanga valstu samita sākuma žurnālistiem izteicās Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

Rinkēvičs atzīmēja, ka Ungārija ir pārstāvēta vēstnieka līmenī, tātad Ungārija esot "daļa no šī procesa". Latvijas prezidents pauda vēlmi vairāk koncentrēties uz to, lai valstis varētu vienoties par kopīgu rīcību pirms NATO samita Vašingtonā, ASV. Viņš arī piebilda, ka tā mēdz notikt un kādā brīdī viens vai otrs prezidents pēdējā mirklī nevar ierasties, taču līdz pagājušās nedēļas beigām Ungārijas prezidenta dalība samitā bijusi plānota.

Runājot par samitu, Latvijas prezidents akcentēja, ka savā ziņā tas ir vēsturisks, jo pirmo reizi būs iespēja daudzus jautājumus pārrunāt kopā ar Somijas prezidentu Aleksandru Stubu un Zviedrijas premjeru Ulfu Kristersonu. Rinkēviča ieskatā, drošības jautājumi nav dalāmi NATO Austrumu un Ziemeļu flangā, valstīm ir daudz kopīgu izaicinājumu.

Viņš norādīja, ka samita laikā tā dēvētā Bukarestes deviņnieka valstis, Somija un Zviedrija koordinēs savu nostāju pirms gaidāmā NATO samita Vašingtonā. Latvijas prezidents arī norādīja, ka patlaban nav pietiekami daudz balsu, lai Ukrainu ielūgtu pievienoties aliansei, taču Vašingtonā ir jādod divi skaidri signāli - Ukraina būs NATO dalībvalsts un kas tiks darīts, lai tas notiktu ātrāk.

Tāpat samitā plānots pārrunāt NATO Austrumu flanga valstu drošību. Latvijas prezidents īpašu uzmanību vērsa uz hibrīduzbrukumiem, kas gluži nav kvalificējami kā Ziemeļatlantijas līguma 5.panta jautājums, taču tas, pēc viņa domām, ir gana nopietni. Prezidents arī norādīja, ka tiks pārrunāts jautājumu loks, kas skar praktisku aizsardzības spēju stiprināšanu.

Rīgā šodien pirmo reizi notiek NATO Austrumu flanga valstu samits, kurā tiksies tā dēvētais Bukarestes deviņnieks, kas tika izveidots 2015.gadā kā platforma Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas un Ungārijas pārstāvju apspriedēm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Topošie arhitekti piedāvā Mangaļsalas attīstības projektus (+VIDEO)

Visi studentu izstrādātie produktu priekšlikumi tiek virzīti tālākai izvērtēšanai.

Sabiedrība Brīvdienās palaikam līs, vietām - stipri

Svētku brīvdienās laikapstākļus Latvijā noteiks ciklons, tādēļ debesis bieži būs apmākušās un ir gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pēcpusdienā Pierīgā jārēķinās ar palēninātu satiksmi

Piektdienas pēcpusdienā autobraucējiem Pierīgā ir jārēķinās ar palēninātu satiksmi, brīdina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Diasporas bērniem palīdzēs atcerēties dzimto valodu (+VIDEO)

Kursos var iziet arī nepilsoņi, norāda Sabiedrības integrācijas fonds.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību

Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību, intervijā Latvijas Radio atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Krievijas vēlme mainīt robežas var kļūt par eskalējošu pasākumu VIDEO

Krievijas vēlme mainīt valsts jūras robežas ar Lietuvu un Somiju Baltijas jūrā var kļūt par eskalējošu pasākumu, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.