• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vaivode: «Latviešu tautas vēsturē un kvīru vēsturē ir daudz līdzību» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 14:59, 09.06.2024


LGBT koris novēl Rīgai priecīgu praidu.


Seksuālās minoritātes dzied skaļi.

Pašmāju LGBT+ koris - Rīgas Kvīru koris - Baltijas praida ietvaros jaunnedēļ priecēs klausītājus un skatītājus ar koncertiem, lielo sadziedāšanos, dalību gājienā un pat iespēju piedalīties vienā no kora mēģinājumiem, informē kora pārstāvji.

"Šī būs mūsu kora pirmā lielā publiskā iznākšana no skapja - un kad vēl, ja ne Praida laikā," stāsta Rīgas Kvīru kora līdzdibinātājs Jurģis Kalniņš. Visi kora rīkotie pasākumi būs atvērti ikvienam interesentam, un tie ir piemēroti ģimenēm ar maziem bērniem.

Pirmais pasākums paredzēts jau otrdien, 11.jūnijā, Spīķeros. Tas būs atvērtais brīvdabas mēģinājums, kas, kā informē pasākuma organizatori, būs iespēja "ikvienam uz savas ādas izbaudīt balsi iesildošus vingrinājumus, ieklausīties kora koncerta repertuārā un patiesi saprast, kā piekopt LGBT+ iekļaujošu valodu latviskā vidē". Pasākuma sākums 18:00.

Savukārt ceturtdien, 13.jūnijā, Tallinas pagalma Angārā paredzēts vēl kas nebijis - kvīriskā ChoirUp sadziedāšanās. ChoirUp ir kopdziedāšanas pasākumu cikls, kas apvieno visus dziedāt gribošos kopīgā dziesmā. Diriģentes Noras Žeigures vadībā tiks apgūta un nodziedāta dziesma par godu ļoti nozīmīgam LGBTQ kopienas simbolam, kam sekos sadziedāšanās kopā ar grupu un dziesmām latviski un angliski. Pirms sadziedāšanās sākuma uz skatuves ar īpašu programmu kāps Rīgas Kvīru koris.

"Lai piedalītos ChoirUp, nav nepieciešams iepriekš gatavoties, zināt dziesmu vārdus, lasīt notis, vai būt pārliecinātam par savām balss spējām - galvenais ir labi pavadīt laiku," informē ChoirUp pārstāvis Ernests Jenavs. Pasākuma sākums 19:00, ieeja - par ziedojumiem.

Praida kulminācijā - 15.jūnija tradicionālajā gājienā - piedalīsies arī Kvīru koris. Koris gājienā dosies, dziedot latviešu skaistākās tautasdziesmas un estrādes dziesmas. "Gluži kā Dziesmu svētku gājienā, arī šeit mūsu koristi leposies ar savu identitāti un kulturālo bagātību. Visi draugi un atbalstītāji ir mīļi aicināti pievienoties mums gājienā," uzsver kora diriģente Katrīna Jēkabsone. Gājiena sākums - 12:00 no Vērmanes dārza.

Savukārt uzreiz pēc gājiena, Baltijas praida noslēguma koncertā, uz Vērmanes dārza skatuves ap pulksten 16:00 ar performancēm latviešu un angļu valodās kāps arī Kvīru koris. "Latviešu tautas vēsturē un kvīru vēsturē ir daudz līdzību: mums nācies cīnīties par savām tiesībām un brīvībām, liekot lietā savu sīkstumu un vienam otru atbalstot. Iespējams, baudot kvīru kora dziedājumu un ievērojot šīs paralēles, apkārtējiem kļūs vieglāk just empātiju pret saviem LGBT+ līdzcilvēkiem, kam joprojām jācīnās par vienlīdzību," uzsver kora līdzdibinātāja Lelde Vaivode.

Ar visiem Rīgas Kvīru kora rīkotajiem pasākumiem vienkopus iespējams iepazīties vietnē go.safespace.lv/pasakumi, kā arī biedrības Safe Space Facebook lapā - facebook.com/SafeSpaceLV/events. Visi pasākumi ir piemēroti ģimenēm ar maziem bērniem.

Jau ziņots, ka Rīgā līdz 15.jūnijam norisināsies Baltijas praida pasākumi, piedāvājot pasākumu programmu, kas aktualizēs cilvēktiesību, dažādības un iekļaušanas jautājumus kopienu iesaistē, uzņēmējdarbībā un sabiedrībā kopumā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.