• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arhitekti rosina attīstīt Carnikavas parku un ūdensceļus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:45, 09.06.2024


Sestdien arhitektu plenērā Carnikavā šīs apdzīvotās vietas pievilcības vairošanai rosināts attīstīt parku, izvietot nozīmīgāko apskates objektu norādes un attīstīt ūdensceļus, liecina informācija Ādažu novada mājaslapā.


Foto: LETA

Plenērā piedalījās trīs arhitektu grupas, kas piedāvāja savu redzējumu Carnikavas centra attīstībai - "Carnikavas loks", "Carnikavas krustojumi: punkti un komati" un "Carnikavas centra attīstība".

Pirmā grupa prezentēja ieceri par Carnikavas centra attīstību, kur pagasta organizācija notiek C burta formā, sākoties pie pagasta identitātes zīmes pie gājēju tilta un noslēdzoties pie Blusu kroga.

Grupa ieteica dambja loku uzsvērt, papildināt ar veloceliņu, kā arī nodrošināt piekļūstamāku, paplašinot autostāvvietu. Kā vienu no svarīgākajām lietām grupas dalībnieki nosauca norādes uz nozīmīgākajiem apskates objektiem, lai tūristiem būtu pēc iespējas vieglāk orientēties.

Otrā grupa izcēla Carnikavas ieejas vārtu koncepciju - nozīmīgas vietas, kas atrodas iebraucot Carnikavā, un būtu jāattīsta. No Rīgas puses tas būtu Blusu krogs, bet no Ādažu puses - Dzejnieku skvērs pie Ojāra Vācieša un Ludmilas Azarovas ielu krustojuma.

Arhitektu redzējumā būtiska nozīme esot parka teritorijai - tieši pie parka atrastos Carnikavas centrālais laukums, bet parkā varētu nokļūt caur ieejas vārtiem, kas atrastos padomju armijas kritušo brāļu kapu vietā, kas tiktu pārapbedīti.

Otrās grupas arhitektu redzējumā pie parka būtu lietderīgi veidot arī tirgus laukumu, bet Jūras iela kļūtu par gājēju ielu, tāpat arī Nākotnes iela, uzlabojot drošību Carnikavas pamatskolas un pirmsskolas izglītības iestādes "Riekstiņš" priekšā.

Dzelzceļa drošai šķērsošanai arhitektu un teritorijas plānotāju redzējumā būtu nepieciešams tunelis, uz ko norādīja arī trešās arhitektu grupas dalībnieki.

Trešajā piedāvājumā tika rosināts plašāk izmantot Carnikavas ūdensceļus. Attiecībā uz Rīgas ielas atslogošanu no tranzīta satiksmes, kā risinājums ieteikts to pārvirzīt pa Stacijas ielu gar dzelzceļu.

Arhitekti arī rosināja plānot būvi, kas veidotu, atjaunotu vai izceltu Carnikavas identitāti ar atrašanās vietu pie parka. Kā iespējamais risinājums tika minēta baznīca vai kāda cita carnikaviešiem nozīmīga ēka.

Plenēra laikā arhitekti un teritorijas plānotāji sniedza ieteikumus, ko nākotnē, kopīgi sadarbojoties pašvaldībai, iedzīvotājiem un jomas speciālistiem, varētu īstenot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Ekonomika Vācijas ekonomikai pērn trīs gados pirmā lejupslīde

Vācijas ekonomika pērn samazinājusies par 0,3% salīdzinājumā ar 1,8% izaugsmi 2022.gadā, tādējādi reģistrēts pirmais kritums kopš 2020.gada, liecina valsts statistikas biroja "Destatis" sākotnējie dati.

Ekonomika Saeima turpinās strādāt pie valsts attīstības bankas izveides

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija vienojās turpināt darbu pie iespējas pārveidot AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" ("Altum") par attīstības banku.

Ekonomika Eiropas Komisija šogad Latvijas ekonomikai prognozē 0,2% lejupslīdi

Eiropas Komisija (EK) šogad Latvijas ekonomikai prognozē 0,2% kritumu. Tā ir sliktāka prognoze par EK maijā paredzēto, kad tika sagaidīts Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums 2023.gadā par 1,4%.

Ekonomika Kazāks: Latvija ES vidējo ienākumu līmeni varētu sasniegt līdz 2050.gadam

Inflācijas 2% mērķrādītāju izdosies sasniegt 2025.gada otrajā pusgadā, trešdien Latvijas Bankas tautsaimniecības konferences "Recepte ekonomikas izaugsmei" atklāšanā sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.