Valsts policijas priekšnieks: EP vēlēšanu laiks pagaidām aizrit mierīgi

Sabiedrība
LETA 07:50, 07.06.2024 0

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu laiks pagaidām Latvijā aizrit mierīgi, šorīt LTV "Rīta panorāmā" vērtēja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

 
Foto: LETA

Pēc viņa vārdiem, pašlaik nav indikāciju, ka vēlēšanu gaitā gaidāmas kādas lielas provokācijas, bet ar atsevišķiem indivīdiem tomēr veiktas pārrunas.

Ruks stāstīja, ka priekšvēlēšanu periods līdz šim aizritējis visai mierīgi, daži pārkāpumi ir bijuši, bet neesot nekā īpaši izceļama. Vēlēšanās iesaistītie lielākoties ievērojot noteikumus, bet policijai esot laicīgi izdevies novērst atsevišķus pārkāpumus.

Valsts policijas priekšnieks uzsvēra, ka dzīvojam demokrātiskā valstī, kur visi var brīvi izpausties, tomēr jāatceras, ka arī šai brīvībai ir robežas, aiz kuras personas var tikt sauktas pie atbildības par pārkāpumiem.

Šodien un rīt, Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, Latvijā ir spēkā priekšvēlēšanu aģitācijas liegums. Minētajās dienās pilsētvidē aizliegta, piemēram, kādu politisko spēku vai deputāta kandidātu slavinošu skrejlapu izplatīšana, kā arī aģitēšana pie iecirkņiem.

Par neatļautu aģitāciju pilsētvidē Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā vai dienu pirms vēlēšanām iedzīvotāji ir aicināti informēt Valsts policiju. Iedzīvotāji aicināti informēt Valsts policiju arī par savlaicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām pilsētvidē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Pasaule Francijā šodien notiek parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārta

Pirmo reizi valsts vēsturē pie varas varētu nonākt galēji labējā Nacionālā apvienība (RN).

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Pasaule Francijā šodien notiek parlamenta vēlēšanu pirmā kārta

Francijā šodien notiek parlamenta ārkārtas vēlēšanas, kurās pirmo reizi valsts vēsturē pie varas varētu nonākt galēji labējā Nacionālā apvienība (RN).

Sabiedrība CVK lems par EP vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien pulcēsies uz sēdi, kurā plānots apstiprināt Latvijā notikušo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, aģentūru LETA informēja CVK pārstāvis Andrejs Vaivars.